SpangaS in het teken van scheiden

Foto: NCRV - Roland J. Reinders fotografie

SpangaS staat in het teken van scheiden. In de serie is te zien dat een scheiding van ouders veel gevolgen heeft voor kinderen. SpangaS wil het gesprek openen en kinderen aansporen om met elkaar te praten over hun ervaringen, ondanks dat dat soms moeilijk en verdrietig is.

Maya vermoedt sinds het begin van dit schooljaar dat er iets is met haar ouders. Ze maken ineens ruzie terwijl ze nooit ruzie maakten. Of ze praten juist niet meer met elkaar. Maar als Maya aan haar ouders vraagt wat er is, wordt ze overal buiten gehouden. Ook de vriendinnen van Maya proberen haar gerust te stellen. Maar helaas krijgt Maya gelijk. Haar moeder vertelt haar zomaar ineens het slechte nieuws dat ze gaan scheiden.

Maya is woedend en heel verdrietig tegelijk. Ze baalt dat haar ouders haar niets wilden vertellen en ze is verdrietig dat ze niet meer van elkaar houden. De gevolgen voor Maya zijn groot. Ze snapt de plotselinge scheiding niet en niemand kan het haar uitleggen. Haar klasgenoten lijken geen begrip te hebben en zelfs haar beste vriendinnen vinden haar anders dan anders.

Op het forum van spangas.nl hebben de kijkers altijd al veel steun aan elkaar, zeker als het om herkenbare en moeilijke levensproblematiek gaat. Voor kinderen die meer steun willen hebben, biedt spangas.nl de mogelijkheid om in contact te komen met Question Zone, de jongere tak van Stichting Korrelatie. Daar kunnen kinderen terecht voor professionele hulp en adviezen omtrent scheiden.

Vanavond om 19.00 uur op [email protected]

Lees ook:Intimidatie op school in SpangaS
Lees ook:SpangaS in het teken van kanker
Lees ook:Dief geeft geld terug
Lees ook:SpangaS de Game; bezoek zelf het Spangalis College
Lees ook:Meisje had seks met vijftig mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>