Verhalen van patiënten in scripted reality serie Dokters

Als je van medische verhalen geniet, zit je bij Net 5 goed. Zij presenteren iedere werkdag om 20.00 uur de nieuwe serie Dokters. In deze scripted reality staan de meest bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. We volgen vijf artsen die patiënten ontvangen met de meest uiteenlopende ziektes. De verhalen zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs, maar ook door ‘ervaringsdeskundigen’. Deze patiënten hebben dus echt de desbetreffende ziekte of hebben hem in het verleden gehad. Ook het merendeel van de artsen heeft een medische achtergrond.

In Dokters staan iedere aflevering twee verhalen centraal. Dokter Noortje, Dokter Peter Paul, Dokter Roos, Dokter Yvette en Dokter Siebe zijn de vaste gezichten in deze nieuwe ziekenhuisserie. Stuk voor stuk artsen met een sterk karakter en een luisterend oor voor de patiënten. Het merendeel van deze dokters heeft in het echt ook een medische achtergrond. En door deze achtergrond kunnen zij zich nog beter inleven in hun rol.

67 keer geopereerd
De dokters ontvangen patiënten met de meest uiteenlopende ziektes. Het zijn gevallen die in Nederland vaker voorkomen zoals obesitas, leukemie, soa’s en borstkanker, maar er komen ook patiënten met Hashimoto, coeliaki of de ziekte van Lyme voorbij. Of een vrouw die 67 keer is geopereerd. Speciaal is dat er ook patiënten zijn die in het echt deze ziekte hebben gehad. En daarom kunnen zij als geen ander putten uit eigen emoties. Bovendien vragen deze patiënten op deze bijzondere manier meteen aandacht voor hun (voormalige) ziekte.

Nieuw genre
Dokters is het tweede scripted reality-programma dat gelanceerd wordt op Net5. Eerder deze maand introduceerde de zender dit nieuwe genre in Nederland met het programma Achter Gesloten Deuren. Deze serie is meteen heel succesvol van start gegaan en scoort avond aan avond marktaandelen ver boven het zendergemiddelde. Dokters zal direct na Achter Gesloten Deuren te zien zijn om 20.00 uur.

Dokters

Lees ook:Dit is mijn lijf; wel in blote kont op tv, niet naar huisarts
Lees ook:Steeds meer gameverslaafden
Lees ook:Jonge Dokters van het OLVG op RTL5
Lees ook:Keelkanker neemt toe onder jongeren
Lees ook:Nieuw hart en nieuwe longen voor 16-jarige

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>