The voice of Holland LIVE start vanavond!

Vanavond begint bij RTL 4 ‘The voice of Holland LIVE’. Na ‘The Blind Auditions’ en ‘The Battle’, verschijnen hierbij de beste 32 overgebleven talenten verdeeld over de teams van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, VanVelzen en Nick & Simon aan de start. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren de liveshows, die qua opzet aanzienlijk zijn veranderd. De stem staat nu nog meer centraal en dat kan omdat de stoelen van de coaches weer worden omgedraaid!

Voor liveshow 1 en 2 moeten de coaches hun teams van acht talenten indelen in twee groepen: vier komen er vrijdag 9 november in actie, de andere vier mogen de week erna schitteren. In beide liveshows vallen twee kandidaten per team af. In de hierop volgende afleveringen moet de coach steeds van één protegé afscheid nemen, zodat er vier over zijn in de finale op vrijdag 14 december, één talent per coach.

In de liveshows treden de talenten van een coach als één blok achter elkaar op. Alle coaches zitten bij de start van een optreden met hun rug naar het podium. Tegen het einde ervan moeten zij de kandidaat met een cijfer tussen de 1 en de 10 beoordelen. Eventuele showelementen kunnen zij in dit oordeel dus niet meenemen, de coaches kunnen alleen afgaan op wat ze horen. Is het cijfer een voldoende (6 en hoger), dan draait de stoel om. Vinden ze het onvoldoende, dan blijft de kandidaat ook aan het eind van zijn of haar lied uitzicht houden op de rug van de coach.

Vervolgens worden de door de coaches gegeven cijfers opgeteld en daar komt de ‘kijkers score’ bij. Deze bestaat uit de stemmen per telefoon, sms, Red Button en Facebook. De talenten met het laagste totaal vallen af. Dit wordt direct, nadat iedereen van het team in actie is gekomen, bekendgemaakt. Er is dus geen resultshow eind van de avond.

Het voorgaande seizoen van ‘The voice of Holland’ groeide uit tot de best bekeken talentshow van RTL 4 en ook wereldwijd floreert de gouden formule. Om aan de top te blijven is het succesvolle format aangescherpt. Zo waren er al een aantal wijzigingen bij ‘The Battle’ te zien. Voor ‘The voice of Holland LIVE’ zijn er dus nog meer veranderingen doorgevoerd.

In de eerste liveshow komen van het team van Trijntje Oosterhuis in actie: Patt Riley, Denzel Dongen, Tessa Belinfante en Leona Philippo. Van Marco Borsato’s team zijn dit: Omri Tindal, Niña van Dijk, Ivar Oosterloo en Babette van Vugt. Het team van Nick & Simon heeft klaargestoomd: Nicola Ebbink, Maame Joses, Johannes Rypma en Marx Margono. En bij Team VanVelzen zijn dit: Katty Heath, Sam Holden, Sifra Geessink en Marjet van den Brand. Ook wereldster Robbie Williams treedt (met de kandidaten) op.

Lees ook:Teams The Voice of Holland tegelijk in actie
Lees ook:Coaches The voice of Holland stelen elkaars kandidaten
Lees ook:Wie gaat er door in #TVOH: Coosje, Jarno of Wudstik
Lees ook:The Voice of Holland halve finale: wie gaat er door?
Lees ook:Finalisten The Voice geven 28 december een concert #TVOH

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “The voice of Holland LIVE start vanavond!

 1. Belinda

  Volgens mij hebben de coaches hun voorkeuren kenmaar gemaakt.
  Vond Nina echt goed.

    /   Reply  / 
 2. Rudy

  Van Velzen legt het er wel DIK bovenop, dat de keuzes al gemaakt zijn.
  Geen eerlijke kans voor Nina en Johannes

    /   Reply  / 
 3. Anita

  Wat een slechte avond , altijd grote fan maar vind dit helemaal niks, bijv. Marx zo slecht en de coaches hem helemaal ophemelen ,kom op zeg, ga het thuis maar eens even naluisteren, om te huilen. En met het stemmen van de coaches ook geen verbetering. Enige lichtpuntje : Robbie williams !!!!
  Antwoord op deze reactie

    /   Reply  / 
 4. Hanneke

  Sorry hoor maar die Johannes kan helemaal niet zingen en die Engelsman klonk helemaal vreselijk .die Johannes heeft alleen maar gewonnen omdat heel Friesland gestemd heeft . Goede zangers zijn hierdoor niet gekozen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>