Jongeren hebben geen spijt van Project X Haren

Op 21 september werd het Groningse dorpje Haren onder de voet gelopen door duizenden relschoppers. Het op Facebook aangekondigde ‘Project X-feest’ mondde uit in een ware veldslag en een ravage. Hoe het zo uit de hand kon lopen, is ruim twee maanden later nog altijd onduidelijk. Hoe is het nu in Haren? EenVandaag zendt vandaag een reportage uit, waarbij ze niet alleen met getroffen inwoners spreken, maar ook met jongeren die erbij betrokken waren.

In de reportage komen ondernemers aan het woord die twee maanden na het debacle nog met veel boosheid en vragen zitten. Ze leden schade en maakten angstige momenten mee op de avond die ze omschrijven als ‘een soort oorlog’. Hun boosheid richt zich nu op de lokale overheid, die volgens hen de situatie totaal niet onder controle had.

De burgemeester heeft de situatie volgens de inwoners onderschat. Het handjevol politiemensen dat in Haren aanwezig was, kon de duizenden jongeren aanvankelijk niet in bedwang houden. Maar antwoorden op hun vragen krijgen ze niet van de burgemeester of politiechef. Het wachten is op de commissie-Cohen die onderzoek doet, maar pas in het voorjaar met bevindingen komt. Ook sprak EenVandaag met jongeren die erbij waren. Ze hebben achteraf geen spijt dat ze aanwezig waren omdat ze naar eigen zeggen niks strafbaars hebben gedaan.

Nederland 1 – 18.15 uur

Lees ook:Presentatie onderzoeksrapport rellen Project X Haren
Lees ook:Carnavalsverenigingen zien jongeren toestromen
Lees ook:Media en Facebook medeschuldig aan rellen Project X Haren
Lees ook:Jongeren zijn optimistisch over de toekomst
Lees ook:Veel voetballers bij stille tocht Richard Nieuwenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>