Nieuw in Man bijt hond: Lytse Frans (kleine Frans) Jurjen Meukers

Bron: NCRV

Vanaf vanavond gaat het NCRV-programma Man bijt hond terug naar geitenboer Frans ‘Anders’ en maakt kennis met zijn beoogde opvolger. De zeventienjarige Jurjen Meukers is de zielsverwant van deze excentrieke boer.

In 2009 was in Man bijt hond een populaire serie te zien over het leven van boer Frans Zwaagstra, oftewel Frans ‘Anders’ uit Zwaagwesteinde. Frans is namelijk niet van deze tijd. Hij leeft nog steeds volgens de ouderwetse levenswijze en gelooft ook niet in het moderne leven. Zo neemt Frans bijvoorbeeld nooit een douche, ‘dat is namelijk niet goed voor de weerstand’.

In de nieuwe serie maakt Man bijt hond kennis met de zielsverwant van Frans. Dat is Frans z’n 17-jarige beoogde opvolger Jurjen Meukers. Jurjen heeft net als Frans een passie voor al het ‘ouderwetse’ en houdt ook niet van het moderne leven. In Zwaagwesteinde is het niemand ontgaan dat Frans zijn opvolger al aan het opleiden is. Iedereen noemt Jurjen dan ook ‘Lytse Frans’, wat ‘Kleine Frans’ betekent.

Man bijt hond volgt vier weken lang boer Frans en zijn jonge evenbeeld Jurjen tijdens het reilen en zeilen op de geitenboerderij in Zwaagwesteinde.

18.55 uur, Nederland 2

Lees ook:Man bijt hond duikt Delfts studentenleven in
Lees ook:‘Ik neem jouw vrouw, jij die van mij?’
Lees ook:Lange Frans nieuwe dj SLAM!FM; sidekick Nicky Verhage
Lees ook:Naakthond Mugly (=spuuglelijk) lelijkste hond ter wereld
Lees ook:Ondergoed voor echte boeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>