Lieke van Lexmond en Kim Feenstra in oud, stil klooster

Lieke van Lexmond, Kim Feenstra, Christina Curry, Sanne Vogel en Elle Bandita zoeken God voor de EO. In de serie ‘Op zoek naar God’ trekken de vijf jonge BN’ers zich terug in een oud, stil klooster.

Een emotionele en confronterende ervaring, met pijnlijke, hilarische, ontnuchterende en kwetsbare momenten. Maar ook één die hen hun leven lang zal bijblijven. De BN’ers gaan ontdekken wat stilte gaat bewerkstelligen in hun leven wanneer ze voor even uit hun hectische bestaan stappen. In een mystieke omgeving, waarin niemand een woord zegt, volgen we de dames bij hun zoektocht; naar zichzelf én naar God.

De vijf BN’ers dompelen zich compleet onder in het kloosterleven. Ze volgen de 500 jaar oude aanwijzingen tijdens een Ignatiaanse stilteretraite in de oude St. Paulusabdij. Eenmaal per dag hebben ze een indringend gesprek met hun geestelijk begeleider. En buiten ontboezemingen op de dagboekcamera in hun kloosterkamer zijn ze een week lang stil. Ze lezen voor het eerst in de Bijbel; en dan gelijk vier keer op een dag. Ze werken in de tuin tot de blaren op hun handen staan, zitten uren op harde kerkbanken en doen vele afwassen met de kloostergemeenschap. Maar ze komen ook tot rust, raken gefrustreerd, geven hun weerstand op en worden geraakt door de liefde en warmte van de kloosterlingen.

In de vernieuwde serie ‘Op zoek naar God’ gaat de zoektocht dieper dan ooit. De vrouwen volgen de retraite individueel. Juist in de stilte en eenzaamheid komen gevoelens, gedachten en inzichten naar boven waar normaal geen ruimte voor is. En in diezelfde stilte is het voor wie God zoekt ook makkelijker om Hem te vinden. De grote vraag in de serie is natuurlijk: wie van de vrouwen vindt God?

Vanaf zondag 3 februari – 4 afleveringen om 21.55 uur op Nederland 3

Lees ook:Met de billen bloot op tv
Lees ook:Lekker bejaard vrouwtje
Lees ook:Geheimen blijven niet lang bewaard in Fjallbacka
Lees ook:Nieuwe afleveringen Andre van Duin’s Animal Crackers
Lees ook:Online dodenherdenking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>