Nooit meer wachten tot je downloads klaar zijn met Netflix

Het is voor Jongerenblog niet onopgemerkt gebleven. Met meer dan 20 miljoen leden in de Verenigde Staten heeft Netflix de afgelopen maand ook de opmars naar Nederland gemaakt, en inmiddels heeft het bedrijf meer dan 40 miljoen klanten over de hele wereld. Blogger Saskia Boree heeft zich in deze dienst verdiept, en besloot de feiten te delen.

Het zojuist in Nederland verschenen Netflix is een “on-demand” videodienst, en via deze dienst kun je films en series online streamen. Nooit meer wachten tot een film of serie klaar is, nooit meer het risico dat je harde schijf direct vol raakt. De nieuwe series en films kunnen namelijk meteen online worden bekeken. Er kan gekeken worden via je PS3, xBox360, PC, MAC, Wii, mobiel, tablet en meer. Deze service wordt echter wel als een abonnement aangeboden, maar je kunt Netflix de eerste maand gratis uitproberen. Daarna kost een abonnement €7,99 per maand. Aan dit abonnement zijn geen verplichtingen verbonden, en is ieder moment opzegbaar.

Het aanmelden gaat makkelijk, maar er hangen nog wel behoorlijk wat haken en ogen aan de aanmelding. Zo moet je direct betalingsgegevens opgeven als je de test periode binnen gaat. Dit soort nieuwe producten wil je meestal eerst kunnen testen zonder meteen deze betalingsgegevens te hoeven uitwisselen. Wanneer de gratis maand eindigd gaat automatisch de betaalde dienst van start. Zo verplichten ze je toch nog om min of meer een abonnement te nemen.

Hoewel het aanbod zeer breed is uitgedragen, stammen de “nieuwste” films van een datum halverwege vorig jaar, en zo mis je in bepaalde series de helft van de afleveringen. We weten dat Netflix pas zeer recentelijk in Nederland is verschenen, maar al deze afleveringen zijn al gewoon via de kabel of digitale televisie uitgezonden en dan ook nog eens zonder extra kosten. Een opvallend voordeel van Netflix is de totale afwezigheid van de commerciële tussenstops. We moeten ons zelf de vraag stellen of de absentie van reclames en op eigen gewenste tijdsindeling series en films te kijken van ruim een jaar oud echt die acht euro per maand waard is. Mocht het aanbod verbeteren dan vinden wij als testpanel het wegblijven van de toeterende reclames alleen al meer dan het geld waard.

Tekst: Saskia Boree

Lees ook:Genieten van HBO Go via 4G Vodafone
Lees ook:Amsterdam Series Weekend start vandaag!
Lees ook:Nokia introduceert Lumia 1320
Lees ook:Spelletjes spelen voor films
Lees ook:Google Play Music beschikbaar in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>