Jongerenblog kijkt Het Zal Me Een Rotzorg Zijn

Het nieuwe programma ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’, gebaseerd op de hitfilm: ‘Intouchables’ laat zien hoe twee totaal verschillende types samen leren te leven. Zo trekken jongeren die alles kunnen maar niets willen, bij jongeren in huis die alles willen maar niets kunnen door zijn of haar beperking. Net als in de film ontstaat er een hechte band tussen de – aan elkaar gekoppelde – buddy’s. Deze ontstaat echter niet zomaar.

De kandidaten uit de eerste aflevering zijn de jongens Silfred en Mike. Silfred is een verwende über gay. Hij is dan ook het liefst alleen maar met zichzelf bezig. Hij zal in dit programma moeten samenwerken met de spastische Mike, die in een rolstoel en continu verzorging nodig heeft. Na de eerste ontmoeting weten de jongens niet wat ze van elkaar moeten vinden. Zo weet Mike niet of Silfred een jongen of een meisje is en vindt Silfred gehandicapten maar eng. In het programma leert de verwende über gay hoe het is om niet alleen voor zichzelf te zorgen, maar ook de zorg voor iemand anders op zich te nemen.

Het is heel mooi om te zien hoe deze verschillende jongeren zich zo kunnen ontwikkelen en naar elkaar toe kunnen groeien. De twee hebben het na een tijd samen te zijn, zelfs erg leuk samen. ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’ is een erg bijzonder programma omdat je ziet hoe verschillende mensen elkaar na een tijd gaan waarderen en respecteren. Veel jongeren, met name de jongeren die niets willen maar alles kunnen, zouden veel van dit programma kunnen leren. Er is meer in het leven dan alleen maar zuipen, feesten en seks!

Wekelijks op donderdag tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.

Tekst: Shanti Titus

Lees ook:Verwende jongeren gekoppeld aan zieke leeftijdsgenoot
Lees ook:17-jarige maakt eigen speelfilm
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Monsters University
Lees ook:Kas Stuyf helpt jongeren Van de Straat
Lees ook:Online plekje voor transgenderjongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>