Dennis Storm en Valerio Zeno terug met ‘Proefkonijnen’

Foto: Annemieke van der Togt
Kun je rennen door een muur van chocola? Hoe is het om een hoogbejaard te zijn? En lukt het om te vliegen in een papieren vliegtuig? In het splinternieuwe seizoen van Proefkonijnen geven Dennis Storm en Valerio Zeno nuchtere antwoorden op bezopen vragen. In de eerste aflevering zoeken de BNN-presentatoren samen met Anky van Grunsven antwoord op de vraag waarom er eigenlijk niet vaker wordt gereden op de volle neef van het paard en de ezel: de zebra. In de studio is bioloog Midas Dekkers aanwezig om het experiment van wetenschappelijk commentaar te voorzien.

Ondanks alle ontberingen die de presentatoren tijdens de opnamen moeten doorstaan zijn ze dolgelukkig dat ze het derde seizoen mogen maken. Dennis: ‘Het is een waar feest om met mijn televisiebroer wetenschap te kunnen vertalen naar televisie voor de jonge garde des vaderlands.’ De BNN-presentatoren stellen iedere week hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap en worden daarin bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring, samen met een gastpanellid.

De eerste twee seizoenen werden proefkonijnen Dennis en Valerio wereldnieuws door een stukje van elkaars vlees te eten en als eerste mannen ter wereld de pijn van een bevalling te ervaren. Dit seizoen geven de presentatoren onder andere antwoord op de vraag of je beter kunt denken als je het hoofd letterlijk koel houdt, of het mogelijk is om met een crossmotor over water te rijden en hoeveel mannen je nodig hebt om een paard te verslaan met touwtrekken.

Wil je als eerste de experimenten van Dennis en Valerio zien, backstage filmpjes checken en meedoen acties van de Proefkonijnen? Ga snel naar de Proefkonijnen Facebook!

Proefkonijnen is iedere maandag om 20.25 uur te zien bij BNN op 3.

Lees ook:Proefkonijnen Dennis Storm en Valerio Zeno zijn kannibalen
Lees ook:Bijzondere personen uit geschiedenis #JZHMH
Lees ook:De Social Club: ‘TV maken met iedereen die zin heeft’
Lees ook:BNN zoekt sekstalenten
Lees ook:Domste vrienden spekken pot het dikste in show Valerio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>