Jeugdwerkloosheid in Ik Kom Bij Je Slapen

De creatieve maar werkloze Kirsten Stikkel (32) bruist van de ideeën en ambities, maar durft er al jaren niets mee te doen. ‘Ik Kom Bij Je Slapen’ besteedt aandacht aan een steeds groter wordend probleem in Nederland: jeugdwerkloosheid. Presentator Klaas van Kruistum regelt drie adressen waar Kirsten terecht kan, niet bij een coach maar al couchsurfend bij bijzondere gastheren en –vrouwen op zoek naar het antwoord op die ultieme vraag: ‘Moet ik blijven solliciteren op banen vanuit de motivatie om geld te verdienen? Of ga ik mijn droom najagen en een kinderboek schrijven’?

Jeugdwerkloosheid is een steeds groter wordend probleem. Iets wat Kirsten aan den lijve ondervind: “Ik ben bijna een jaar werkloos en daarvoor deed ik werk dat ik niet leuk vond. Ik werkte voor het geld, maar luisterde niet naar mezelf.” Op de logeeradressen waar presentator Klaas van Kruistum Kirsten naar toestuurt, gaat ze op zoek naar antwoorden die ze bij coaches nooit kreeg. Wat zeggen de beste wc-juffrouw van Nederland, een jonge moeder met uitgezaaide borstkanker en twee succesvolle ondernemende broers van haar levensvraag?

Je bent jong, staat midden in het leven en geniet van vrienden en familie. Ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. Maar ondertussen worstel je met een levensvraag waar geen antwoord op lijkt te zijn. In het nieuwe EO-programma ‘Ik kom bij je slapen’ gaan de kandidaten niet bij een coach, maar al couchsurfend op zoek naar antwoorden. Presentator Klaas van Kruistum stuurt de kandidaten langs bijzondere logeeradressen en onverwachte gastheren en -vrouwen.

Om 21.55 uur, Nederland 3

Lees ook:‘Checkpoint’ maakt van krantenwijk een eitje
Lees ook:FNV Jong presenteert actieplan tegen jeugdwerkloosheid
Lees ook:Jeugdwerkloosheid weer gestegen; FNV Jong wil aanpak
Lees ook:Verscheurde tickets en een reis om nooit te vergeten
Lees ook:Twan Vink (21) heeft Het Geluid van Q-Music geraden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>