Nieuw seizoen Beste Singer-Songwriter van Nederland

Foto: Esther Schenk/VARAIn het derde seizoen van het VARA-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland wordt gezocht naar singer-songwriters die hun eigen sound hebben en het publiek weten te raken. De singer-songwriters worden gecoacht door grote namen als Jacqueline Govaert, JB Meijers en Chef’Special. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de titel ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, maar ook gegarandeerde ‘air- en stagetime’, de ultieme prijs voor elke beginnende artiest.

In het derde seizoen hebben zich 650 muzikanten aangemeld om mee te doen aan het programma. Zoveel aanmeldingen heeft het programma nog niet eerder gehad. Presentator en initiator Giel Beelen: ‘Toen vorig jaar de finale afgelopen was, wist ik gewoon zeker dat er een derde seizoen moest komen. Er is zo veel talent in Nederland!’

Zoals altijd kiest Giel in de eerste afleveringen samen met Miss Montreal en Eric Corton de talenten die mee mogen naar de volgende ronden. De kandidaten worden uitgedaagd door een weekopdracht van zangeres Jacqueline Govaert, krijgen een masterclass van JB Meijers, de schrijver van het bijna-winnende songfestival nummer Calm After The Storm en worden gecoacht door de heren van Chef’Special. In het Amsterdams poppodium Bitterzoet leent Miss Montreal weer haar band uit aan de kandidaten voor de ultieme muzikale begeleiding en komen verschillende 3FM-dj’s langs om hun muzikale feedback te geven. Het belooft een volle muzikale zomer te worden voor de kandidaten.

‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ won in maart 2013 de TV-Beelden prijs voor Beste Nieuwe Format. Het programma wordt in opdracht van de VARA geproduceerd door BlazHoffski.

Het derde seizoen van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, vanaf vanavond bij de VARA op Nederland 3. Op 19 mei, 26 mei en 2 juni om 21.30 uur vanaf 16 juni om 20.30 uur. Zie ook de site van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Lees ook:Stef is De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2014
Lees ook:Album De Beste Singer Songwriter Van Nederland Deel 2
Lees ook:Welke nummers vormen Top 500 van 90′s hits.
Lees ook:Opgeven X Factor: ook Rappers, dj’s en singer-songwriters
Lees ook:TVOH derde seizoen start vanavond met Trijntje Oosterhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>