Tweet zet jongen in cel

De voetbalgekte heeft zich tot een hoogtepunt ontwikkeld in ons land. Tussen alle fanatieke voetbalfanaten zitten natuurlijk altijd een paar jongelui die feestelijke gelegenheden aanpakken om te gaan rellen. Zo ook een 18-jarige jongen uit Den Haag die via Twitter mensen opriep te komen rellen op het Jonckbloetplein. Hij werd vandaag opgepakt.

Vorige week dinsdag had hij een tweet geplaatst waarin hij opriep na de wedstrijd Nederland- Uruguay de boel op stelten te zetten in Den Haag. Zijn tweet had blijkbaar succes want op het plein ontstond die avond trammelant waarbij jongeren met vuurwerk en andere voorwerpen gooiden naar de politie te paard.Vier relschoppers werden opgepakt.

De politie in Den Haag had al eerder aangegeven de jongeren aan te pakken die via Twitter proberen onrust te zaaien in de stad. Bij deze heeft de politie zijn woorden waar gemaakt. De jongen blijft zeker tot na de finale vastzitten, net zoals de vier relschoppers.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:290 Franse jongeren gearresteerd
Lees ook:Jongen (13) aangehouden wegens dreigtweet
Lees ook:Groep jongeren opgepakt voor straatroof
Lees ook:Relschoppers misbruiken blogs
Lees ook:Jongeren gooien auto’s om

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>