Minju Kim (26) wint H&M Design Award 2013

Foto: Kristian Loveborg

De winnaar van de H&M Design Award 2013 is Minju Kim, een 26-jarige studente aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Als prijs ontving Minju € 50.000 en de mogelijkheid om haar collectie te presenteren met haar eigen show tijdens de Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week. Daarnaast zullen enkele ontwerpen van Minju’s winnende collectie dit najaar verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels van H&M.

Minju is uitverkoren door een internationale jury bestaande uit modeontwerper Jonathan Saunders, editor-at-large Tim Blanks, stylist Leith Clark, fotograaf Sølve Sundsbø, blogger en fotograaf Hanneli Mustaparta, modejournalist Kristopher Arden Houser, H&M’s Creatief Adviseur Margareta van den Bosch en H&M’s Hoofd Design Ann-Sofie Johansson.

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik de H&M Design Award 2013 heb gewonnen. Het is zo onvoorstelbaar om mijn collectie te laten zien tijdens de Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week en om te ervaren hoe het is om een eigen show te hebben. Het is een ongelofelijke kans en zo’n enorme verrassing,” aldus Minju Kim, winnaar van de H&M Design Award 2013.

“Ik ben zo blij dat Minju Kim de H&M Design Award 2013 heeft gewonnen. Haar collectie was geweldig, vol creativiteit en blijdschap, en straalde plezier uit door het experimenteren met verschillende vormen en details. Minju’s sterke gevoel voor design en vakmanschap maakte de collectie af,” aldus Ann-Sofie Johansson, H&M’s hoofd design.

“Minju had het allemaal. Van het kleinste detail tot aan het volledige ontwerp, het klopte helemaal. Ze heeft zo’n vrolijke kijk op het leven, Haar collectie gaf me een goed gevoel. Je kunt zien hoe mensen echt weg zullen zijn van Minju’s ontwerpen,” aldus Tim Blanks, editor-at-large, Style.com.

Minju is een designer uit Zuid-Korea die in het laatste jaar zit van haar masteropleiding Mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze heeft de H&M Design Award 2013 gewonnen met haar afstudeer-collectie getiteld ‘Dear My Friend’, geïnspireerd door de Japanse mangacartoonist Junji Ito. De inspiratiebron mag dan fantasierijk zijn, het werk dat in de collectie is gestopt is onvoorstelbaar serieus. De H&M Design Award juryleden waren onder de indruk van Minju’s gedrevenheid om elk item zo perfect mogelijk te maken. Als Minju volgend jaar haar master heeft afgerond, is ze van plan ervaring op te doen door stage te lopen bij gerenommeerde merken, voordat ze haar eigen label begint.

Alba Prat die heeft gestudeerd aan de Universität der Künste in Berlijn, is uitgeroepen als winnaar van de H&M Design Award People’s Prize. De prijs is toegekend door de bezoekers van de H&M Design Award website, die sinds 16 januari konden stemmen op hun favoriete collectie. Alba Prat mag een maand stage lopen bij Jonathan Saunders in London, waardoor ze de kans krijgt om essentiële ervaring op te doen bij een van de meest geliefde fashiondesigners.

Voor het tweede jaar beoogt de H&M Design Award toekomstig modetalenten die aan het begin van hun carrière staan aan te moedigen en te ondersteunen. Alumni van negentien designopleidingen in acht landen – dit jaar ook uit Italië en Frankrijk – streden om de winnende plaats in hun land, waarna hun werk aan de internationale jury werd getoond. De winnende show van Minju is in livestream te bekijken op designaward2013.hm.com, waar opnames van het gehele award proces te zien zijn, om zo toekomstige generaties designers te inspireren de mode naar een hoger niveau te brengen.

Voor meer informatie over de H&M Design Award 2013, ga naar designaward2013.hm.com.

Lees ook:TMF Awards weer lekker voorspelbaar
Lees ook:SLAM!SCHOOLAWARDS: leukste middelbare school gezocht
Lees ook:Kijk jij al naar de show van de NBBoys?
Lees ook:The Toren (Amsterdam) beste hotel in NL, aldus Tripadvisor
Lees ook:Wake-up Vibe, wekker en vibrator tegelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>