Voel je fit en in vorm!

smartphonehoesjes

We zijn 2014 weer fris en fruitig begonnen. Goed eten en drinken, en veel bewegen. Het is lekker om die extra kilo’s van de feestdagen weer kwijt te raken, en goed in je vel te zitten. Wat we soms nog vergeten, is huidverzorging. Wanneer je sport verlies je gewicht, en dan ga je merken dat je huid wel wat extra verzorging kan gebruiken. We geven je een paar tips:

Reken af met striae

We haten het, die kleine scheurtjes die in de huid kunnen ontstaan als een lichaamsdeel sneller groeit dan de huid. Dit kan bijvoorbeeld bij een zwangerschap gebeuren of in de puberteit. Maar striae kan ook ontstaan wanneer je erg hard traint. De spieren ontwikkelen zich dan zo snel dat er scheurtjes gaan ontstaan in het huidoppervlak. Wat kun je hier aan doen? Er zijn speciale serums en crèmes waarmee je je huid tegen striae kunt behandelen. Het belangrijkste is dat je je huid soepel houdt. Smeer je dagelijks in met een goede striae crème of serum. Behandel je huid hiernaast nog met een bodyscrub en je zult merken dat je huid soepel en zacht wordt, en je minder last krijgt van striae.

Scrub je huid

Neem een lekker warm bad en ga je huid scrubben! Als je dat doet, verwijder je dode huidcellen van het huidoppervlak. Deze worden vervangen door nieuwe cellen, waardoor je huid helemaal glanzend en zacht wordt. Ook zal je merken dat oneffenheden afnemen, of zelfs helemaal kunnen verdwijnen. Wil je een mooi kleurtje? Smeer je huid dan goed in, en behandel hem met een scrub. Zo word je mooier egaal en sneller bruin. Er zijn veel verschillende scrubproducten verkrijgbaar, de meeste hiervan zijn op zoutbasis. Sommige zijn gemengd met olie of boter waarmee je je huid extra verzorging geeft. Als je last hebt van een droge huid kun je bijvoorbeeld een scrub gebruiken met  een verzorgende olie voor een zachte huid.

Gezonde voeding

Het is natuurlijk heel goed voor je om veel te sporten en je lichaam te verzorgen, maar het belangrijkste is misschien wel gezonde voeding en veel rust. Alles moet met elkaar in balans zijn. Kijk uit met slechte vetten, en zorg dat je gevarieerd eet en genoeg vitamines en proteïnen binnen krijgt. Heb je niet genoeg inspiratie, of weet je niet zo goed hoe je moet koken? Duik dan de keuken in en pak je smartphone of tablet erbij voor gezonde recepten. Die kun je op het internet in overvloed vinden! Met de juiste Samsung Galaxy Note hoes of iPad Mini hoes maak je je tablet beter afleesbaar omdat ze een standaardfunctie hebben of met de juiste accessoires voor de iPhone 4 houd je het scherm van je iPhone vrij van vette vingerafdrukken tijdens het koken. Ben je niet zo’n goede kok, en heb je extra uitleg nodig? Het zal je verbazen hoeveel kookfilmpjes je online kunt vinden. Zet je tablet aan en het koken kan beginnen!

Ga dus veel bewegen in combinatie met goed eten en de juiste huidverzorging en je zit de rest van dit jaar lekker in je vel. Stiekem moeten we namelijk ook al aan de bikiniperiode denken. Zorg dat je op tijd in vorm bent!

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>