Jammin’ van Bob Marley roept meeste herinneringen op

De muzikale herinneringen van duizenden jongeren zijn vandaag gebundeld in een hitlijst met de 100 meest ‘herinnerde’ nummers; de Flashback Top 100. De Flashback Top 100 is een nieuwe hitlijst – voor en door jongeren – die niet gebaseerd is op verkoop of populariteit, maar op bijzondere herinneringen. Ruim twee weken lang kon iedereen zijn nummer met speciale herinnering insturen via hiflashback.nl.

Op nummer 1 staat Jammin’ van Bob Marley (1977), een echte ‘all timer’ want het nummer werd vooral gekozen door stemmers geboren in de jaren ’90. Dit nummer doet mensen denken aan ‘de goede dingen in het leven’, aan vervlogen tijden toen zij – in het gras – lagen te chillen met vrienden. Uit de inzendingen blijkt verder dat muziek vooral herinneringen oproept aan een bepaalde periode, zoals de basis- of middelbare school. Of aan specifieke momenten zoals de eerste keer dronken of zoenen, alleen op vakantie of een begrafenis.

Backstreet Boys, Britney Spears en Spice Girls waren favoriet onder de vrouwelijke stemmers. Mannen stemden vooral op het genre hiphop met artiesten als 2Pac en Eminem. Extince met Spraakwater en Acda en de Munniks’ Het regent zonnestralen zijn de meest populaire Nederlandse nummers waaraan men een herinnering heeft.

Top 10 Flashback tracks
1. Jammin’ Bob Marley
2. My Name Is Eminem
3. Spraakwater – remix Extince
4. Have You Ever Been Mellow Party Animals
5. Don’t Speak No Doubt
6. Everybody (Backstreet’s Back) Backstreet Boys
7. …Baby One More Time Britney Spears
8. California Love 2Pac
9. Freestyler Bomfunk MC’s
10. Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) Gotye

Dio’s choice
Van alle inzendingen heeft rapper Dio één herinnering gekozen waarvan hij een persoonlijke Flashback track gaat maken. Nienke uit Amsterdam stuurde het nummer Everybody van de Backstreet Boys in en vertelde daarbij de volgende herinnering “Everybody van Backstreet Boys is mijn ultieme Flashback track. Het doet me denken aan onze echt Hollandse familievakanties in de auto naar Italië. M’n ouders werden gek als ik dan voor de vierde keer de cd opzette, dus kreeg ik een discman. Dan deed ik 15 uur lang gekke dansjes op de achterbank en was ik helemaal in mijn eigen BSB wereld.” Dio zal een ode brengen aan haar herinnering door een cover van dit nummer voor Nienke te maken, maar dan met haar eigen herinnering als tekst. Vrijdag 12 oktober staan zij samen in de Wisseloord studios in Hilversum. De Flashback track voor Nienke wordt daarna nog gemixed en gemasterd en is vanaf eind oktober te beluisteren in Spotify via hi.nl/top100.

De Flashback Top 100 is een initiatief van Hi, waarmee zij wil laten zien hoe makkelijk jij je favoriete muziek altijd en overal bij je kan hebben met Spotify. De Top 100 is daarom vanaf vandaag altijd en overal (gratis) te luisteren op het Spotify-kanaal van Hi, via www.hi.nl/top100.

Lees ook:Rapper Dio kiest eerste track voor de Flashback Top 100
Lees ook:Mental Theo, Captain Jack en 2 Brothers On The 4th Floor…
Lees ook:538 Dance Smash bezorgt ultiem zomergevoel
Lees ook:Ik neem je mee langst genoteerde Nederlandse single
Lees ook:Indrukwekkende documentaire over 14-jarige Marokkaanse tweeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>