Scholieren halen € 135.886 op voor dance4life

Foto: Rutger Geerling

Zaterdag, op Wereld Aids Dag, dansten duizenden jongeren in Ahoy Rotterdam tijdens de zesde editie van het dance4life event. Het event was de afsluiting van het scholenproject van dance4life, en was exclusief toegankelijk voor scholieren die in de afgelopen maanden in actie zijn gekomen voor een wereld zonder hiv en aids. De scholieren hebben met hun acties € 135.886 opgehaald. dance4life-ambassadeur Doutzen Kroes deed daar namens G-Star nog eens € 80.000 bovenop.

Circa 15.000 leerlingen van 25 middelbare scholen kwamen de afgelopen maanden in actie voor een wereld zonder hiv en aids, als onderdeel van het scholenprogramma van dance4life. De leerlingen organiseerden uiteenlopende geldinzamelingsacties en haalden daarmee in totaal € 135.886 op. De opbrengst van de acties gaat naar een jongerenproject van STOP AIDS NOW! in Nigeria. STOP AIDS NOW! is partner van dance4life. Via een videoboodschap liet Doutzen Kroes daarnaast weten dat er dankzij de exclusieve collectie ‘G-Star Women selected by Vogue supporting dance4life’, die de afgelopen maanden te koop was, nog eens 80.000 euro naar dance4life gaat.

Tijdens het dance4life event in Ahoy Rotterdam waren er optredens van onder andere Don Diablo, The Partysquad, Gers Pardoel en Nielson en dansgezelschappen als ISH, The Invincebles en dansers van het populaire RTL5 programma So You Think You Can Dance. Ambassadeurs Nikkie Plessen en Barry Paf presenteerden het event. De 15-jarige ambassadeur Erik Arbores bracht samen met Esmée Denters live hun nieuwe dance4life track ten gehore, ‘dance4life (now dance)’. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen, werd op het podium door jongeren aan de tand gevoeld en sprak vervolgens lovende woorden over de scholieren: “Ontzettend bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Niemand kan het alleen. De jongeren in ontwikkelingslanden hebben jullie nodig. En jullie zijn er voor hen.”

Ook in 17 andere landen werden vandaag dance4life events gehouden. In totaal dansten tienduizenden jongeren wereldwijd om aandacht te vragen voor een wereld zonder hiv.

Lees ook:Duizenden jongeren dansen tijdens dance4life event 2011
Lees ook:Dance4life scholenproject van start met The Partysquad
Lees ook:Doutzen Kroes uit de kleren voor dance4life op Sensation
Lees ook:Habbo in de strijd tegen aids
Lees ook:Scholieren goed bezig met Dance4Life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>