Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk

Sad Singalong Songs

Anouk is weer helemaal hot. Meer dan 5 miljoen mensen hebben gekeken naar haar optreden op het Eurovisie Songfestival. Ze heeft onlangs een nieuw album uitgebracht met de naam Sad Singalong Songs. (Helaas) geen drums die je hoort of harde gitaargeluiden die voorbijkomen, want dit album is tamelijk rustig. Blogger Danny Nomden heeft het album onder de loep genomen.

Elke track op het album heeft wel een betekenis. Of het nu over moord gaat of over vreemdgaan, het heeft allemaal een betekenis. Het eerste nummer op het album heet The Rules en dat is al een lekkere binnenkomer. Een song dat spannend begint met meerdere stemmen. Die spanning laat het nummer niet los. Het einde van The Rules is ook het begin van nummer twee: Pretending As Always. Erg leuk gedaan, want zo is het net een verhaal waar je naar luistert. De overige nummers zijn ook allemaal vrij rustig.

Het rustige zijn we niet zozeer gewend van Anouk, maar ook rustige nummers past perfect in het straatje van de zogenoemde rockchick. Erg slim ook om eens deze kant op te gaan, want ze trekt zo wel nieuwe luisteraars. Wat we dan wel missen? Ja, toch echt wel de drums en het gitaarspel. Er had ten minste wel één hard nummer op het album mogen staan. Een afsluiter van het album. Een nummer met een betekenis dat alles naar de klote gaat. Zoiets hadden we Anouk nog wel zien doen, maar helaas…

Eerder ging ik al dieper in op vier nummers van het album en de bijbehorende videoclips. Klik hier om verder te lezen.

Sad Singalong Songs‘ ligt nu in de winkel. Klik op de titel van het album om deze cd direct te bestellen bij Bol.com.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Rock on, Anouk! Jongerenblog neemt video’s onder de loep
Lees ook:Recensie album Kodaline: In A Perfect World
Lees ook:Nieuw album Anouk: For bitter or worse
Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Recensie album Robin Thicke: Blurred Lines

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk

  1. Lisa

    Onwijs mooie c.d. van Anouk. Ik ben er helemaal verslaafd aan. Het kenmerk van een rasechte artiest is dat hij/ zij durft te vernieuwen. De volgende c.d. is alweer in de maak en Anouk heeft onlangs verteld dat ze daar weer gebruik maakt van gitaar en drum.
    Nee, ik vind niet dat de c.d. met een rocknummer had moeten eindigen, dat had afbreuk gedaan aan het sferische geheel dat het nu vormt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>