Hogeschool Utrecht wil plagiaat aanpakken

Internet. Een geweldige uitvinding voor scholieren en studenten. Vooral bij het maken van werkstukken en scripties is internet onmisbaar. Vaak wordt internet echter niet alleen gebruikt om informatie mee te zoeken, maar om hele stukken tekst van te kopieren. De Hogeschool Utrecht hoopt daar een einde aan te maken met detectieprogramma Ephorus, een computerprogramma die alle ingeleverde teksten scant en vergelijkt met stukken die op internet staan. Het programma geeft dan aan welke zinnen of alinea’s overeenkomsten vertonen met andere werken en als iemand dus plagiaat pleegt, is dat duidelijk te zien. Jammer voor de studenten die niet zelf hun eigen teksten kunnen bedenken, maar ik zit er niet mee. Zelf heb ik een hekel aan mensen die complete verhalen uit hun duim zuigen, kopieren van anderen of met excuusjes komen om iets later in te mogen leveren. Maar ach, wie zo ongemotiveerd is dat hij zelf niets kan produceren heeft op den duur toch alleen zichzelf ermee. En wie houd je nou voor de gek?

Lees ook:Universiteit Twente wil plagiaat bestrijden
Lees ook:Blinde leerlingen kunnen pc’s niet gebruiken
Lees ook:Zeg maar dag tegen je privacy
Lees ook:Jonge ondernemers strijden om titel ‘Studentenbedrijf van het Jaar’
Lees ook:Overschrijven betekent studeren voor niets

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hogeschool Utrecht wil plagiaat aanpakken

  1. Theresa

    Ik las ook in de volkskrant dat een universiteit er ook een soortgelijk programma voor had ontwikkeld, dus er is overal wel veel aandacht voor! Zielig inderdaad mensen die dat overnemen, wat denk je dan te leren :S

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>