Stage bij de daklozen

Bij het Stedelijk Lyceum in Enschede zijn leerlingen verplicht om een maatschappelijke stage te volgen. Bij één van de stages kunnen de leerlingen lopen bij daklozen. Scholieren moeten dan bijvoorbeeld sportactiviteiten voor daklozen opzetten. Dat is dan toch heel erg apart..Rector Hans Reiber vindt het belangrijk dat de scholieren kunnen leren hoe de maatschappij in elkaar zit. Ik denk ook dat dit veel beter is dan dat de scholieren ergens in een kledingwinkel stage lopen. Er wordt nu gewerkt aan projecten met verstandelijk gehandicapten.

Lees ook:Scholen krijgen eigen stagebureau
Lees ook:Maatschappelijke stage op Hyves
Lees ook:Politiek wil maatschappelijke stage wegbezuinigingen
Lees ook:Stage voor illegale jongeren?
Lees ook:Scholieren ervaren zelf een handicap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>