Wereldwijd studeren met Nederlandse studiefinanciering


Vanaf volgend studiejaar is het mogelijk om met je Nederlandse studiefinanciering wereldwijd te studeren, als het aan staatssecretaris van Onderwijs Bruno Bruins ligt dan. Voor het voorstel heeft Bruins al steun in de ministerraad. Er zijn wel voorwaarden. Het onderwijsniveau moet net zo hoog zijn als in Nederland en je moet minimaal drie jaar van de afgelopen zes jaar in Nederland gewoond hebben..Voorganger Mark Rutte wilde de grens bij de EU leggen. Buitenlandse studenten studeren hier vaker dan andersom. Daarom wil Bruins dat meerdere Nederlandse studenten in het buitenland studeren. Ongeveer de helft van de studenten in ons land wil wel ten
minste een deel van zijn studie in het buitenland doen, maar slechts een
kwart doet dat ook echt.

Lees ook:Studeren in Nederland populair onder buitenlandse studenten
Lees ook:Studeren in Scandinavië veel goedkoper dan in Nederland
Lees ook:Day of the International Student
Lees ook:Russische student komt vaker naar Nederland
Lees ook:Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>