Facebook slecht voor leerprestaties

Hoeveel tijd besteed jij per dag aan je online sociale netwerk op Facebook? Het lijkt misschien niet belangrijk maar er blijkt wel degelijk een verband te bestaan tussen je leerprestaties en je activiteit op Facebook.

Nederlands-Amerikaans onderzoek onder Amerikaanse studenten toont aan dat de jongeren die zeer actief met Facebook bezig zijn slechtere schoolprestaties leveren dan jongeren die in veel mindere mate aandacht besteden aan het online netwerk. Waar de Facebookers gemiddeld een 7 halen, halen de andere leerlingen een dikke 8.

Dat de goed presterende jongeren minder tijd besteden op internet is niet het geval. De studenten brengen ongeveer even veel tijd online door maar houden zich bezig met andere dingen.

De vraag is nu of Facebook zelf daadwerkelijk aanzet tot mindere leerprestaties of dat de jongeren die er meer tijd aan besteden sowieso al minder geïnteresseerd waren in leren en presteren en meer gericht zijn op de sociale momenten in het leven. In welke mate dat verband een rol speelt moet nog worden onderzocht.

Wat denk jij?

Bron: HLN

Lees ook:Hbo’ers sneller klaar dan wo’ers
Lees ook:Hbo’ers: op school meer leren, minder studeren
Lees ook:Welke studenten hebben een gouden business idee?
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:Facebook + studeren = geen goede combi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>