Verplicht een leerlingenraad?

Meedenken over dingen die op jouw school gebeuren. Misschien kan het al bij jou maar nog lang niet alle scholen hebben een leerlingenraad. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vindt dat daar verandering in moet komen.

Wel of geen schoolfeesten, hoe gaat de laatste lesdag eruit zien en waar gaat jouw school dit jaar aan mee doen? Toch leuk om mee te kunnen beslissen. Als je een leerlingenraad op school hebt is er tenminste een kans dat jouw ideeën wel eens werkelijkheid worden.

Volgens het LAKS is het heel belangrijk dat leerlingen meedenken met het schoolpersoneel. Volgens hen moet elke middelbare school verplicht worden een leerlingenraad in te stellen. Nu heeft minder dan de helft van de scholen in Nederland zo’n raad, zeker op het vmbo zijn ze haast niet te vinden.

Daar moet verandering in komen! Veel dingen die op scholen gebeuren worden niet alleen vanuit de overheid geregeld, voornamelijk scholen zelf hebben inspraak. Scholieren dus ook.

Wat vind jij? Moet er verplicht een leerlingenraad in jouw school komen?

Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school
Lees ook:MBO kan ermee door
Lees ook:Herexamens leveren 2400 klachten op
Lees ook:NS schakelt middelbare scholieren in voor dienstregeling
Lees ook:Chinees op school, zin of onzin?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>