Poolse homojongeren blijven in de kast door schoolboek

De Poolse homo-organisatie “Pracownia Róznorodnosci” is niet blij. Leerlingen zouden in Polen door een schoolboek niet uit de kast durven te komen. Het boek ‘Op weg naar volwassenheid’ is behoorlijk homofoob. De homo-organisatie eist bij de regering een verbod op het boek.

Als jonge homoseksueel in de klas leren dat homo zijn een ziekte is waar je van kunt genezen en dat iedereen als hetero geboren wordt is niet echt stimulerend om voor je geaardheid uit te komen. Toch zijn dat een aantal punten die het schoolboek benadrukt over homoseksualiteit. Zo zouden seksuele vergrijpen zoals een verkrachting of grote lusten naar seks ertoe leiden dat iemand homoseksueel wordt.

Een woordvoerder van de homo-organisatie legt uit dat er problemen ontstaan rond het boek omdat jongeren zo niet meer uit de kast durven te komen. Daarnaast wordt er totaal geen aandacht besteed aan de problemen in Polen die er zijn rond homo’s. Polen is namelijk een van de meest homofobe landen van de Europese Unie en homoseksuele inwoners hebben dus zeker veel te maken met homodiscriminatie.

Het Miniserie van Onderwijs zegt echter niets voor de organisatie te kunnen doen. Scholen kiezen immers zelf hun literatuur uit en om de redenen die die de organisatie aanvoert kan het ministerie het boek niet verbieden.

Bron: Gaysite.nl

Lees ook:Kerstman uit de kast
Lees ook:Kinderboek over lijnend tienermeisje
Lees ook:Zwarte Cross zoekt stuntman voor sprong over hoofdpodium
Lees ook:Homo en gelovige tegelijk, kan dat?
Lees ook:Meer lesbische, homo, bi en trans leerlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>