Het leven na de examens

Vanaf morgen breken er weer spannende tijden aan voor de laatstejaars scholieren in het middelbaar onderwijs. De examens gaan weer van start! Heb ik wel goed genoeg geblokt? Vallen de vragen mee? En sta ik er goed voor? Allemaal vragen die de afgelopen tijd door het hoofd van de scholieren speelde. Maar na de examens komen er nog veel meer dingen bij om je zorgen om te maken. Het hele examenjaar leef je toe na de uiterste test, de eindexamens. Maar in dat jaar ben je ook volop bezig met je toekomstplannen, wat doe ik hierna? Wat wil ik en wat kan ik. Nina haalde vorig jaar haar havodiploma maar daarmee waren alle problemen nog niet opgelost, want wat komt daarna?

Het moment dat je echt een opleiding moet kiezen komt steeds dichterbij maar het inzicht wat je daarvoor nodig hebt is bij lang niet iedereen al volop aanwezig. Nina’s struggle met kiezen, iets waar veel scholieren straks mee te maken krijgen. Human laat het zien.

Foto: Andreas Jønsen

Lees ook:Klachtenlijn voor mbo’ers open
Lees ook:Scholieren beginnen ‘ontspannen’ aan examens
Lees ook:Onderwijspersoneel: ‘Stel eisen aan bewaren examens op scholen’
Lees ook:Kiezen kun je leren
Lees ook:Kans op kaarten TMF Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>