Aanbod seksuele voorlichting niet voldoende voor jongeren

Wat jongeren aan seksuele voorlichting verwachten kom niet altijd overeen met het aanbod, zo blijkt uit een onderzoek van Goele Jans en Birgit Thaels. Zij vroegen jongeren van 14 tot 17 jaar naar hun mening over seksuele voorlichting. 

De voortplantingsorganen, verliefdheid, menstruatie, zwangerschap, abortus en soa’s, het zijn allemaal onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben en waar jongeren over ingelicht moeten worden. Maar niet iedere jongere zit te wachten op een uitgebreide beschrijving van de baarmoeder of teelbal. Een jaarlijkse themaweek, dat zien jongeren dan weer wel zitten.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe de voortplantingsorganen werken maar thema’s als aids en zwangerschap spreekt de jeugd van tegenwoordig meer aan. En ook dat verschilt weer per sekse. Zo zouden jongeren het niet erg vinden om de lessen gescheiden te volgen. Bepaalde thema’s kunnen hierdoor voor de ene groep uitvoeriger behandeld worden dan voor de andere groep en andersom. Menstruatie, zwangerschap en bevalling is meer iets voor meiden terwijl jongens meer tijd zouden willen besteden aan anticonceptie en soa’s.

Bron: HLN

Lees ook:Veel tieners Groot-Brittannië raken zwanger
Lees ook:Seksuele voorlichting, moet dat nog?
Lees ook:Ruilseks doe je niet zomaar
Lees ook:1 op 5 jongeren doet het de eerste keer niet veilig
Lees ook:Voorlichting over seksuele onthouding werkt beter bij jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>