Day of the International Student

Foto: ANP/Rene van den Burg

Ongeveer 1.500 buitenlandse studenten uit heel Nederland kwamen zaterdag 12 november naar de Day of the International Student, in het World Forum in Den Haag.

De studenten deden op deze speciaal voor hen georganiseerde dag mee aan allerlei leerzame en ook leuke workshops. De onderwerpen varieerden van werken in Nederland na de studie, tot Bollywood Dancing en klompen beschilderen. De dag eindigde met een massaal diner en een groot dansfeest.

In Nederland verblijven elk jaar meer dan 80.000 buitenlandse studenten. Velen brengen een studieperiode van slechts enkele maanden in ons land door. Het aantal dat aan een universiteit of hogeschool echter een graad wil behalen, ligt inmiddels ook al boven de 50.000.

De Day of the International Student wordt – in samenwerking met de gemeente Den Haag – georganiseerd door de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Het doel is om internationale studenten te laten zien dat Nederland hun keuze voor juist ons land als studiebestemming bijzonder op prijs stelt.

Ook wil de Nuffic met deze dag buitenlandse studenten nu al interesseren voor de alumniverenigingen van in Nederland afgestudeerden, die in steeds meer landen worden opgericht. De leden van deze netwerken hebben in hun hart een warm plekje voor ons land en zijn daarmee belangrijke ambassadeurs voor het Nederlandse hoger onderwijs.

Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Russische student komt vaker naar Nederland
Lees ook:Studenten kiezen na uitstel leenstelsel voor tussenjaar
Lees ook:Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen
Lees ook:Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>