Theorierijbewijs+ – nieuw van Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeerd Nederland heeft een nieuw programma voor het voortgezet onderwijs: Theorierijbewijs+. Het doel: het aantal verkeersdoden en -slachtoffers onder jongeren verminderen.

Met het programma wil VVN jongeren helpen om bewust auto te rijden. Theorierijbewijs+ is een aanvulling op het experiment 2toDrive dat op 1 november 2011 door het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gestart. 2toDrive houdt in dat toekomstige jonge automobilisten hun theorierijbewijs mogen halen vanaf 16 jaar en hun praktijkrijbewijs vanaf 17 jaar. Een leeftijd waarop de meeste jongeren nog op school zitten.

Theorierijbewijs+ bestaat uit tien theoretische modules en (optioneel) één praktijkdagdeel. Naast verkeerstheorie zijn zaken als weerbaarheid, normontwikkeling en groepsdruk belangrijke onderdelen van dit programma. Daarnaast is het programma een goede voorbereiding voor het CBR theorie-examen

Lees ook:Twee jaar 2toDrive; 45.000 jongeren halen vervroegd het rijbewijs
Lees ook:Rijles op je zestiende – 2toDrive
Lees ook:Jongeren veel vertrouwen in koning Willem-Alexander
Lees ook:Ruim 10.500 jongeren onder de 18 met coach de weg op
Lees ook:They See Me Rollin’: 2toDrive ambassadeur Deniz test…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>