Geen WIFI op meer dan 60% Nederlandse middelbare scholen

Via de campagne Viva La Wifi hebben Nederlandse scholieren de afgelopen maand kunnen laten weten hoe het met WIFI en onbeperkte toegang tot internet op hun school gesteld is. Maar liefst 5000 leerlingen van 800 middelbare scholen hebben inzicht gegeven in de toegang tot draadloze internet in het onderwijs. De school met de meeste stemmen is OSG Sevenwolden uit Heerenveen.

Op maar liefst 500 van de 800 gemelde scholen is er voor leerlingen geen WIFI en op helft daarvan geen draadloos internet voor leraren. Op slechts 8% van de aangemelde scholen is er wel onbeperkte toegang tot het internet. Toen de jongeren achter *bliep (de mobiele provider voor en door jongeren) van klanten signalen ontvingen dat het met de bereikbaarheid van het internet op veel scholen heel slecht gesteld is, kwamen ze met het idee om deze leerlingen te helpen en een actie te beginnen voor WIFI op scholen onder de naam Viva La Wifi.

Het management team van *bliep is onaangenaam verrast met het groot aantal aanmeldingen. Zij hopen dat met het aanbieden van WIFI punten aan de 10 scholen met de meeste stemmen, een bijdrage te leveren aan een toekomst waarbij alle scholen aan iedereen op de school gratis en draadloze internettoegang hebben.

De ander scholen die naast de OSG Sevenwolden bovenaan de black list zijn geeindigd en binnenkort door *bliep mogen verwachten een gratis WIFI punt in ontvangst mogen nemen zijn:

1. Linde College WOLVEGA
2. CSG Anna Maria van Schurman FRANEKER
3. Alkwin Kollege UITHOORN
4. Christelijk Lyceum Veenendaal VEENENDAAL
5. Ichthus College VEENENDAAL
6. CSG Comenius College, unit Krimpen a/d IJssel KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
7. Bernardinuscollege HEERLEN
8. Pax Christi College DRUTEN
9. RSG Tromp Meesters STEENWIJK

White list (hebben wel WIFI toegang)
1. C.S.G. Groningen Augustinuscollege GRONINGEN
2. Onderwijs Stichting College Hageveld HEEMSTEDE
3. Mediacollege Amsterdam AMSTERDAM
4. Het Hondsrug College EMMEN
5. Grotius College DELFT

Lees ook:Viva la Wifi meldt misstanden rondom internet op school
Lees ook:School weert televisie kijkende leerling!
Lees ook:Zonder indrinken naar een schoolfeest
Lees ook:College op mp3: nieuwe trend?
Lees ook:Scholieren voor scholieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>