Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren

Het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht heeft het beste debatteam van Nederland. Dat bleek gister na een zinderend finaledebat in Leiden tijdens het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. Maar liefst 115 middelbare scholen namen aan de competitie deel.

Tijdens de finale werd er volop aandacht besteed aan de actuele AOW-problematiek. Het was alweer het vijftiende jaar op rij dat de wedstrijd door het Nederlands Debat Instituut werd georganiseerd.

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finaledag waaraan maar liefst 115 middelbare scholen deelnemen. Tijdens de finaledag op zaterdag 19 januari streden de beste 34 teams tegen elkaar. In het finaledebat namen het Utrechts Stedelijk Gymnasium en het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht het tegen elkaar op. Uiteindelijk was het team van het Johan de Witt Gymnasium het beste en veroverde dit team de felbegeerde wisselbeker.

Naast de bekendmaking van het beste team was er ook een prijs voor de beste individuele debater. Deze scholier heeft het meeste indruk gemaakt als spreker op de jury tijdens de voorrondes en de finaledag. Deze prijs ging naar Roderick Westerink van het winnende Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht.

Net als ieder jaar debatteerden de debaters ook dit jaar weer over actuele stellingen. Namelijk over het Nederlandse pensioenstelsel, het gebruik van gewapende drones en het immigratiebeleid.

Lees ook:Joris Broeders beste debater ter wereld, Roel Becker tweede
Lees ook:Utrechtse studenten Nederlands kampioen debatteren
Lees ook:Wie wordt Nederlands Kampioen Debatteren 2011
Lees ook:Welke school heeft het beste debatteam van Nederland?
Lees ook:Knappe koppen van de KNAW Onderwijsprijs 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>