Scholieren.com lanceert handige eindexamenpagina

Al het nieuws, ervaringen en de handigste tips voor de eindexamens verzameld op één pagina. Scholieren.com heeft een splinternieuwe eindexamenpagina. Zo ga je je eindexamen in met glans doorstaan.

Al maanden van tevoren vertellen docenten hun leerlingen precies wat ze moeten weten voor de eindexamens. De examenstof wordt uitgebreid behandeld. “Weten wát je moet leren is één ding, maar hóe doe je dat? De gouden tips daarvoor vind je op onze eindexamenpagina,” aldus projectmanager Roos Smetsers.

Zo helpen docenten van Stichting Studiebegeleiding in Leiden scholieren door per vak tips te geven voor het leren en maken van hun examens. Een docent scheikunde adviseert bijvoorbeeld: “Loop elk geschreven examenantwoord nog even na aan de hand van het ALLES-ezelsbruggetje. ALLES staat voor Antwoord: heb ik echt antwoord gegeven op de vraag? Logisch: is mijn antwoord logisch? Leesbaar, Eenheid en Significantie.” Ook onze eigen blogredactie, een team van ambitieuze middelbare scholieren met journalistiek talent, gaat op zoek naar tips tegen examenstress, de exacte slagingseisen en de mogelijkheden om een klacht in te dienen als een examen te lastig blijkt.

Last-minute examenhulp krijgen scholieren van examendocenten tijdens de examenchats: scholieren stellen tijdens een chatsessie hun laatste vragen aan bovenbouwleraren van alle belangrijke vakken. Op het examenforum helpen scholieren elkaar last-second met grote en minder grote examenproblemen en kunnen ze stoom afblazen. En voordat de kandidaten naar school fietsen, checken ze bij ons nog gauw even hun examenrooster.

Tijdens de examens
Projectmanager Roos Smetsers: “Dan breken de twaalf dagen van de waarheid aan. Waar scholen en docenten tijdens de eindexamens alleen nog een rol op de achtergrond vervullen, treedt onze eindexamenpagina juist nog meer op de voorgrond.” Na afloop van elke toets is onze eindexamenpagina de ‘place to be’ voor kandidaten om op de hoogte te blijven. Elke dag publiceren we direct na elk examen alle antwoorden, kunnen scholieren alvast hun voorlopige cijfer berekenen en lezen ze alle tweets over de eindexamens.

Ook brengt Scholieren.com het laatste examennieuws. Hoofdredactrice Kim Einder: “Onze 12 examenbloggers ploeteren zelf dagelijks in de gymzaal en delen na elk examen hun ervaringen op Scholieren.com. Daarnaast hebben we de hulp ingeschakeld van 50 examencorrespondenten: deze kandidaten uit het hele land zijn de ogen en oren van Scholieren.com en stellen ons dagelijks op de hoogte van de laatste examenontwikkelingen. Bovendien onderhouden we nauw contact met scholierenvakbond LAKS en het College van Examens. Gezamenlijk levert dat een productie van minimaal 8 examenblogs per dag op: nieuws dat letterlijk vers uit de examenzaal komt.” Nog een laatste tipje van de sluier: dit jaar werken we ook samen de grootste nieuwssite van het land, NU.nl. Een deel van onze blogs over de eindexamens zal ook op NU.nl verschijnen.

www.scholieren.com/eindexamens

Lees ook:Eindexamens weer begonnen
Lees ook:Examens gestart – eindexamenupdate bij Avondploeg SLAM!FM
Lees ook:Leerlingen kraken site van CITO
Lees ook:Bizar: eindexamen op Bonaire voor scholieren van Curaçao
Lees ook:Ook docenten hebben examenstress

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>