Alle open dagen voor scholieren in één app

TKMST heeft een gratis open dagen app waarmee scholieren snel en met gemak contact leggen met vervolgopleidingen. De app bundelt alle open dagen in Nederland in één applicatie en biedt gebruikers handige functionaliteiten om zich direct aan te melden voor een open dag, favorieten te bewaren, direct contact met studenten of een instelling te leggen (via facebook en twitter) en te navigeren naar de open dag zelf (te voet, met fiets, ov of auto).

Open dagen geven scholieren een goed beeld van de inhoud van een studie, het studie-aanbod en de sfeer op een instelling alvorens zich voor een studie in te schrijven. Open dagen zijn doorslaggevend voor de studiekeuze, blijkt uit onderzoek door OIG (Onderwijs Innovatie Groep). 83% van de scholieren geeft aan door te willen studeren. 82% zoekt zelf naar informatie over studies waarvan 73% via het bezoeken van een open dag. Met de app op de telefoon heeft de scholier de informatie en contactgegevens rondom open dagen altijd binnen handbereik.

De applicatie biedt scholieren een overzicht van alle aankomende open dagen (MBO, HBO, WO) in Nederland en biedt hulp bij het maken van een studiekeuze. Naast de hoofdfunctionaliteiten van de app, kunnen scholieren ook instellingsbrochures aanvragen en vinden zij aanvullende informatie over het opleidingenaanbod van een instelling, de kwaliteitsgegevens en stadsinformatie.

De app is gratis te downloaden op www.TKMST.nl/Opendagenapp.

Lees ook:Situatie op banenmarkt speelt geen rol bij studiekeuze
Lees ook:Onrust onder studenten over verdwijnen gratis reizen
Lees ook:Hoger onderwijs laat mbo-potentieel onbenut
Lees ook:Chat voor alle vragen over ongewenste zwangerschap
Lees ook:24/7 op de hoogte van vertragingen en gatewijzigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>