Ouders kaften erop los; 81% helpt!

Ouders en kind stemmen de keuze in schoolspullen vaak samen af en beiden vinden een goede schooltas en agenda de belangrijkste schoolitems. Ook zijn ouders druk met het kaften van boeken, maar liefst 81% helpt het kind met kaften of kaft de boeken zelf, zo blijkt uit onderzoek van V&D.

Ouders beslissen samen met het kind over de meeste schoolspullen, maar de kinderen mogen vaak zelf beslissen over schoolspullen als schoolagenda (68%), kaftpapier (73%) en schrijfgerei (70%). Zowel ouders als kind vinden een goede schooltas (ouders 36%, kind 28%) en agenda (ouder 22%, kind 21%) de belangrijkste schoolitems om te kopen. Ook uit de Schoolcampus verkoop van V&D blijkt het belang van een goede schooltas en agenda, want beide items worden elk jaar al vroeg voor de start van het nieuwe schooljaar gekocht. V&D ziet hierbij een groeiende vraag naar schooltassen met een extra beschermvak voor de laptop. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 53% van de gezinnen een laptop aanschaft voor de start op de middelbare school.

Ruim één op de drie ouders is van plan om meer dan 100 euro uit te geven aan nieuwe schoolspullen voor hun kind dat voor de eerste keer naar de middelbare school gaat. Hoewel 86% van de nieuwe leerlingen met de fiets naar de middelbare school gaat, vinden de nieuwe brugklassers een mobiele telefoon, laptop of tablet toch belangrijker dan een goede fiets. De ouders vinden echter wel een goede fiets belangrijk en bij hen staat de fiets dan ook op de derde plek, na de agenda en schooltas.

Moeder is vaker de klos met kaften
Het nieuwe schooljaar begint meestal met het kaften van de boeken. In 66% van de huishoudens kaft de ouder samen met het kind de boeken. In 19% van de gezinnen laat het kind het kaften over aan de ouder. Opvallend is dat moeder (16%) dan actiever is dan de vader (3%). Gezinnen hebben dit jaar weer meters kaftpapier ingeslagen. Inmiddels heeft V&D 450.000 meter aan kaftpapier verkocht. Populair zijn de rekbare boekenkaften voor snel resultaat. V&D heeft hier 17% meer van verkocht in vergelijking met vorig jaar. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de ouders kaften niet erg vindt en denkt ongeveer twee uur bezig te zijn. 1 op de 5 ouders is echter wel blij als het kaften klaar is.

Lees ook:Traditionele en digitale schoolspullen gaan hand-in-hand
Lees ook:Het nieuwe schooljaar begint met kleur; populaire agenda’s
Lees ook:Snel je schoolspullen scoren
Lees ook:Jongeren lijnen voor de nop
Lees ook:Jeremyville schoolspullen – Living la vida loco!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>