Meer allochtonen wijzen homo’s af

Turkse jongeren uit Rotterdam oordelen het meest negatief over homo’s en lesbiennes. Ruim 85% accepteert geen homofiele mensen in hun vriendenkring. Twee jaar geleden was dat nog 81%..

Bij Marokkanen is dat percentage iets lager. Twee jaar geleden 80% en nu 84%. Marokkaanse meisjes maken zich minder druk om een homofiele vriend. Twee jaar geleden zou 58% zo’n vriend afwijzen, en nu is dat 66%. Wel raar, dat dat percentage is gestegen. Misschien komt het door invloeden van de omgeving. Ik zou het niet weten.

Autochtonen Rotterdamse jongeren hebben nog veel minder problemen met homo’s. Maar 7% van de meisjes en 30% van de jongens is tegen. Dit alles blijkt uit de Jeugdmonitor van de Rotterdamse Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Lees ook:Meer jongeren voelen zich onveilig
Lees ook:Jongeren zitten krap bij kas
Lees ook:Eindelijk een homoshow
Lees ook:Jongen (14) opgepakt na mishandeling homo’s
Lees ook:Now&Wow sluit na schietpartij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>