Gratis dagje testrijden in Gelderland

Het is wel leuk, een rijbewijs hebben, maar als je niet kunt rijden heb je er dus niet zoveel aan. Voor mij dient het meer als een ID-kaart. In Gelderland heb je er wel wat aan. Je mag namelijk de komende tijd een gratis dagje testrijden als je net je rijbewijs hebt behaald. Het is een soort test die uit moet wijzen of de dag effect heeft op het verdere rijgedrag van jongeren…

De speciale praktijkdag wordt betaald door het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid in Gelderland (ROVG). De resultaten van de proef worden betrokken bij de landelijke discussie over een nieuw rijexamen in twee fasen.

De praktijkdag bestaat uit een slip- en remproef, een autorit van 40
kilometer, waarbij leerlingen elkaar beoordelen op hun rijgedrag en een
discussie over alcohol in het verkeer. Je leert er wat van, en het is leuk. Helaas woon ik niet in Gelderland.

Lees ook:Leuke jongeren geven voorlichting
Lees ook:Actiefilms en racegames bepalend voor later rijgedrag
Lees ook:175.000 Nederlanders rijden zonder rijbewijs
Lees ook:Vanaf je zeventiende al achter het stuur!
Lees ook:Oudjes mogen wel gratis de bus in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>