Elke week dronken

Eén op de tien jongens is minstens één keer per week dronken. Van de meisjes is dat 4 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van omroep BNN in samenwerking met onderzoeksbureau Qrius onder ruim vijfhonderd jongeren tussen de 13 en 35 jaar. Volgens het onderzoek denken de jongeren dat in een mixdrankje 15,5 procent alcohol zit, terwijl dat eigenlijk 35 procent is. Ook denken ze dat er in bier 7,7 procent alcohol zit, maar dat is meestal 5 procent. Ik ben benieuwd of de lezers van dit blog zich hierin herkennen. Vinden jullie het ook normaal om 1x per week dronken te zijn?

Lees ook:Zeeuwse jongeren vinden drinkgedrag wel meevallen
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken
Lees ook:Klassieke muziek luisteren: meer zin in alcohol
Lees ook:Nieuw tijdschrift over bier
Lees ook:Jongeren zuipen zich vaker het ziekenhuis in

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Elke week dronken

 1. Magali

  uh ja, ben hier elke dag dronken :P

    /   Reply  / 
 2. piepmuis

  Ik vind het niet zo raar om elke week een keertje dronken te zijn hoor, en als je het mij vraagt is het wel meer dan 1 op de 10.

    /   Reply  / 
 3. Mark

  Ik weet niet wat voor mixdrankjes je bedoelt, maar breezers ofzo zit maar 5 procent alcohol in. In de rum waar het mee gemixt wordt zit 40 procent, dus als er 35 procent in een mixdrankje zit, zit er wel ERG veel rum in.
  Maar ik vind het wel een beetje overdreven om ELKE week dronken te zijn jah, dan voel je je op een gegeven moment ook niet goed meer toch?

    /   Reply  / 
 4. J.

  SJESUS!
  Jongeren mogen al helemaal niets!
  Ik vind het normaal.
  1x per week moet kunnen toch?
  Je bent maar 1x jong…

    /   Reply  / 
 5. Dante

  1x per week kan een probleem worden later…
  Je kunt beter 1 keer in de week 1 of 2 piljes pakken ofzo…en 1 x in de MAAND echt dronken wezen…Zelf heb ik die ervaring ook mee gehad…Kijk uit met alcohol!!

    /   Reply  / 
  1. (.....)

   haha ! 45 jaar oud ?

     /   Reply  / 
 6. Dante

  Maar zelf heb ik geen alcohol probleem…

    /   Reply  / 
 7. cyndi de jongen

  bedenk dat alcohol de hersenen schade toebrengen. (vernietigen) vraagje, waarom worden krieken op alcohol gezet? antwoord, om die langer goed te houden. want de alcohol vernietigd de bacterien die het produkt laten slecht worden.
  ik weet nog, ik ben eens één keer dronken geweest, dat was om mijn meerderjarigheid te vieren, ik werd die dag 21 jaar. (dat was in mijn tijd zo. toen werd je pas ‘volwassen’ op je 21 ste verjaardag) ik vond er niets aan, echt niets.

    /   Reply  / 
 8. Schaap

  Waarschijnlijk ben je maar 1 keer jong, maar als je die tijd jezelf kapot zuipt wordt je niet eens 1x oud.

    /   Reply  / 
 9. SSVORADDK

  Ik drink ook elke week een pintje, maar ni in die mate da ik er zat vn wordt op een fuif ofzo jah dan wel eh :p zonder gaat ook, maar da maakt het gwn af eh

    /   Reply  / 
 10. Terschellinger

  Hier op het eiland Terschelling is iedereen iedere week dronken

    /   Reply  / 
 11. Yvette

  Achtelijk dat jongeren iedere week een keer dronken zijn. K vraag me dan ook af waarom… ik heb geen andere verklaring dan dat het is om stoer te doen… Uitgaan vind ik ook super leuk en ik drink best wel aardig wat, maar dronken worden doe ik niet. Het maakt de avond echt niet leuker! (ik moet wel zeggen dat ik een vriendin heb die een alcoholvergiftiging heeft gehad dus daardoor ga je er wel anders over denken)

    /   Reply  / 
 12. lol

  hahahaha… maar 1 keer jong dus maar elke week dronken? GET A LIFE! Als je niet op meer manieren plezier kan hebben dan te veel drinken, moet je een hobby zoeken!

    /   Reply  / 
 13. Girly

  Ik kan ook drinken zonder lol te hebben..

    /   Reply  / 
 14. mandy

  een feestje zonder alcohol is minder leuk als met alcohol.
  ik ben dus ook zeker elk weekend dronken en soms 2 x per weekend.
  maar het kan ook leuk zijn zonder alcohol

    /   Reply  / 
 15. Anoniem

  ik ben een jongen van 15 en ben echt elke dag dronken, ik heb nooit zin om gewoon nuchter naar een feest/stad te gaan ik MOET altijd alcohol gebruiken, hoe kom ik hier vanaf?

    /   Reply  / 
  1. (.....)

   gewoon pleeg ouders zoeken die wel van je houden…

     /   Reply  / 
 16. Jeroen

  T meest achterlyke van alcohol bij jongeren is dat ze altijd zeggen oooo ik was dronken gek, fokking leip dit en dat, de meesten lopen al dronken te doen als ze aangeschoten zijn.
  Vrij kansloos, zelf ben ik 17 en nog nooit dronken geweest, zie het nut er ook niet van in ;)

    /   Reply  / 
 17. Charlene

  Tja ik ben student, woon op kamers in de stad en ik moet zeggen dat ik ook zeker wel 1 keer per week dronken ben, als het niet meer is. Maar in mijn “milieu” (verenigingsleven) is dat vrij normaal.

  Ik vind het wel belachelijk als je 17 jaar of jonger bent en je bent 1 x per week of meer dronken. Dan ben je in mijn optiek nog gewoon te jong en heb je minder zelfkennis over hoe ver je kunt gaan en minder zelfcontrole.
  Ik ben wel dronken maar weet altijd nog precies wat ik doe!

    /   Reply  / 
 18. mo

  elke week piela2x minimaal

    /   Reply  / 
 19. truus

  Hallo ben een vrouw van 43.Ben 2 keer per week dronken ik drink 15 flessjes over 8 uur.Is dat nog gezond?

    /   Reply  / 
  1. liefhebber

   denk dat het voor jou wel gezond is truus , jij bent 43 jaar oud .
   een volwassen vrouwenlichaam van 43 die regelmatig dronken is , 2 keer per week dronken .
   15 flesjes over 8 uur drinken is niet veel .

     /   Reply  / 
 20. truus

  echt meen je dat nou of zeg je maar iets.Ik voel me echt geen 43 maar 30

    /   Reply  / 
  1. liefhebber

   ik meen het truus , anders zou ik het je niet zeggen .
   ben geen dokter ofzo , maar het lijkt mij dat een vrouwenlichaam vam van 43 er best wel tegen kan .
   gemiddeld 2 dagen in de week drinken , dan heb je lichaam zeg maar 5 dagen de tijd om te herstellen .
   dat jij je geen 43 voelt maar 30 geeft aan dat je goed in je vel zit , een gezond lichaam heb .
   jouw lichaam truus , kan je me daar iets meer over vertellen ?
   je lengte , je gewicht , je postuur , slank,normaal of dik figuur ,
   je bh- en cupmaat , slanke of brede heupen enz.
   sport jij , je conditie ?
   als je me dit wilt vertellen truus , weet ik meer van je lichaam , het alcohol komt tenslotte je lichaam in , gaat in je hele lijf zitten .
   je lichaam bepaald zelf hoelang het duurt voor het langszaam uit je lichaam verdwijnt .

     /   Reply  / 
   1. truus

    Goede avond.
    Ik ben nogal fors.Ik ben 1.74.
    Heb maat 42 van schoenen.bh hahahah pffffffff 95 dd
    ik weeg wel 97 maar ben niet echt dik ik lijk het niet ik heb maat 44 van kleding.Het zit echt berdeeld heb niets op een plek zitten.Maar ik ben wel van plan om na de vakantie te lijnen wil er 20 kilo vanaf.Ik rook wel :( maar beweeg veel
    Geen sport.

      /   Reply  / 
   2. liefhebber

    hallo truus , jij hebt dus gewoon een fors gezet lichaam .
    alles goed verdeeld over je lichaam , geheel in goede verhoudingen .
    kledingmaat 42 is gewoon een goede maat bij je lengte van 1.74, niets mis mee .
    je bh maat 95 dd , ook grote borsten , fors . (geen idee waarom je daar om moet lachen) !
    bij ‘n kleding maat 42, bh maat 95 , zegt mij dat jij gewoon een fors lichaam heb met de daarbij behorende forse dd cup borsten .
    je gewicht van 97 moet je inderdaad constant ‘meesjouwen’ , je hebt er gelukkig ‘n grote schoenmaat voor .
    je gewicht zou denk ik beter 10-15 kilo minder kunnen zijn , beter voor je beendergestel .
    vraag , je lachte om je bh 95 dd maat , waarom ?
    vraag , draag jij sport bh die je forse borsten onnatuurlijk plat tegen je lichaam aan drukken ?
    vraag , of draag jij bh met beugelcuppen die je forse borsten voldoende ondersteunen waardoor ze goed naar voren blijven staan ?
    met jouw forse lichaamsbouw , simpel gezegd, veel inhoud = veel vlees .
    15 flesjes alcoholische drank verdeeld over 8 uur in ‘n fors lichaam lijkt mij gezonder dan in ‘n slank lichaam . Veel vlees kan in verhouding immers meer hebben dan weinig vlees .
    vergelijking = ‘n suikerklontje opgelost in een klein kopje koffie of opgelost in een grote mok koffie .
    met je leeftijd van 43 , je voelt je lichamelijk maar 30 , daarom denk ik dat 2 dagen in de week dronken zijn nog wel gezond is voor je lijf .
    vraag over eten , ongezond, snacks e.d of gezond eten ? fruit e.d. ? matig, veel ?
    vraag over drinken , ongezond cola enz. of gezond drinken ? fruitdrank , water , melk e.d. ? matig veel ?
    vraag over dronken zijn , wat is dronken zijn ? vrolijk, lollig worden , aangeschoten zijn , of zo dronken zijn dat je een dag later niets meer kan herinneren ?
    vraag over bewegen , is dat lopen , fietsen e.d. ?
    roken op zich is niet ongezond voor een lichaam , dat hoeft geen kanker te veroorzaken .
    elk mens heeft immers al vele kankercellen in zijn/haar lichaam , merk je totaal niets van .
    groetjes

      /   Reply  / 
   3. (.....)

    Vent… ze is 2 keer per week dronken op middelbare leeftijd.. gezond is het sowiezo niet.. en zeg nou zelf.. dat is toch niet normaal ?

      /   Reply  / 
 21. truus

  Maar ik moet wel zeggen de rest van de week drink ik geen drup

    /   Reply  / 
 22. truus

  goede middag liefhebber.
  Roken niet ongezond je kunt er toch eerder longkankker van krijgen?
  Maar mijn kleding maat is 44 en schoenmaat 42.
  Ik moest lachen om mijn bh maat omdat ik niet meer wist of het dd of ee was en omdat ze nogal vors zijn.
  Ik draag geen beugel bh,s omdat ze altijd overal steken en prikken ,maar ze zijn niet platgedrukt het is met goede ondersteuning.Ik eet heel gezond veel groente minder fruit Ik drink veel tomatensap met takitaki mexicaanse tomatensap heel pikant zonder alcohol.En juse.Soms cola light.Ik fiets veel en loop veel.Ik werk in het huishouden veel stofzuigen en dwijlen.En als ik dronken ben ben ik lollig maar soms kan ik me dingen ook niet herinneren.Vraagje hoe komt het dat je overral zoveel vanaf weet?Ik ben heel erg met mijn gezondheid bezig buiten dat ik 2x per week drink en een pakje sigarette per dag rook.Ik gebruik ook multivitamine/mineralen en b12 1000mg en omega3 groet truus

    /   Reply  / 
 23. liefhebber

  hallo truus , allereerst even het roken . van roken kán je longkanker krijgen , er zijn mensen die longkanker krijgen die nooit gerookt hebben . er zijn ook mensen die roken , op hoge leeftijd komen te overlijden die geen longkanker hebben gehad .
  zelfs de geleerden, artsen zijn daar nog steeds niet uit .
  over jouw vraagje ; hoe komt het dat je overral zoveel vanaf weet?
  ik heb 7 zussen , ik hoorde van hun vaak over het één en ander van gezondheid . bovendien heb ik ‘n nichtje die arts is , haar man is ook arts . mijn nichtje en haar man hebben 4-5 jaar lang een ziekenhuis geleid in afrika , zodoende weet ik iets van gezondheid af .
  sorry dat ik het verkeerd gelezen had over je kledingmaat , dat het maat 44 is in plaats van van kledingmaat 42 . dat is echter maar één maatje meer , je hebt gewoon ‘n fors figuur .
  ik kan het wel begrijpen truus dat jij jouw bh cupmaat niet precies wist of het ‘n ee of ff is , je koopt tenslotte niet dagelijks ‘n bh . met een borstomvang onderwijdte van 95 cm. blijven je borsten gewoon groot,fors met ‘n ee of ff cupmaat . is maar ‘n verschil van 2 cm. omtrek over de borsten gemeten , ‘n gering verschil . belangrijkste is dat je de juiste bh- en cupmaat bh draag waardoor je forse borsten niet platgedrukt worden in de cups . kan het me voorstellen dat jij geen beugel bh draag , bij de grote cup bh lopen de beugels niet ver genoeg door waardoor de uiteinden vooral aan de zijkanten hinderlijk kunnen prikken .
  vraag , draag jij goede ondersteunende mimimizer bh met brede schouderbanden , voorgevormde ruime cups die je grote borsten geheel omsluiten ?
  het gezonde gezonde eten en drinken , heel goed . soms ‘n cola light en ‘n snack kan totaal geen kwaad . die calorieën verbrand je toch wel met je dagelijkse werkzaamheden . werken in de huishouding, met schoonmaakwerk ben je constant met je lichaam in beweging . bovendien , veel fietsen en lopen is enkel maar goed voor een mens .
  voorbeeld ; mensen met rugklachten krijgen vaak advies veel te fietsen .
  vraag , heb jij rugklachten door je forse borsten ?
  vrolijk , lollig worden van drank is op zich niet dronken zijn .
  bij 15 flesjes alcoholische drankjes over 8 uur nuttigen kan het inderdaad gebeuren dat je soms bepaalde dingen later niet meer kan herinneren . de ene keer kan je lichaam je lichaam er beter tegen dan ‘n andere keer . heb je ervoor gewoon voldoende gegeten of ‘n keer met ‘n lege maag aan de drank gaan kan ‘n reden zijn dat je dan soms iets niet meer kan herinneren .
  vermoeidheid kan soms ‘n reden zijn dat het lichaam er op dat moment het alcohol minder verdraagt als dat je uitgerust gaat drinken .
  met echt dronken zijn bedoel ik dat je ervan moet overgeven of dat je niet meer op je benen kan blijven staan , dat is voor mij dronken zijn .
  het is enkel maar goed dat je heel erg met je gezondheid bezig bent . het lichaam wat je hebt , of het nu klein , slank , normaal , fors of groot is maakt daarbij niet uit . je hebt dat lichaam nou eenmaal en daar moet je er je hele leven lang mee doen . belangrijk dus dat een mens zijn/haar lichaam gezond wil houden .
  jouw werk in de huishouding met jouw forse postuur truus , is gewoon gezonder voor je dan een kantoorbaan waarbij je de hele dag op ‘n stoel moet zitten , zonder beweging .
  dat je wil afslanken , 10-15 kilo is ‘n goed streven , echter , het moet geen obcessie worden . dat geeft je stress en is helemaal niet goed voor je lichaam , geeft enkel maar klachten , voor jezelf maar ook voor je omgeving .
  groetjes

    /   Reply  / 
 24. truus

  Goede middag.
  Je bent wel een nachtuil zo aan de tijd te zien hahaha.
  Nee ik heb geen last van rugklachten en ik heb een goede stevige bh.
  En mijn figuur is wel een obcessie,Ik vind het verschrikkelijk,maar daar voor is deze site denk ik niet bedoeld het gaat om alcohol:)
  Ik met mijn problemen en klachten kan nog wel een jaar door gaan.Maar door het alcohol gebruik heb ik af en toe last van een raar gevoel in mijn hoofd en mijn voeten en handen tintelen ook .En daar door krijg ik weer een paniek aanval en ga hyperventileren.Een cirkel.Daar door ben ik bang dat alcohol mijn niet goed doe en zo doende ben ik hier terecht gekomen.Maar ik zie dat het voor jongeren is ik hoop dat het geen probleem is.Had ik niet eerder gezien.Maar ik ben blij met je hulp doet goed om met een buiterstaande er over te praten.Wil je daar voor bedanken.Ik hoop dat je hier nog antwoord weet ?Van mijn hoofd en handen en voeten.Alvast dank je groetjes

    /   Reply  / 
 25. liefhebber

  hallo truus , het was vannacht vrij laat , ik ben inderdaad (soms) een nachtuil . altijd al geweest maar als ik m’n bed zie slaap ik meteen .
  volgens mij maakt het niet uit dat wij hier op een jongeren blog zitten te kletsen , ik heb er in ieder geval geen probleem mee .
  ik ben echter nog ouder dan jij truus , mijn leeftijd is 59 , dus wat leeftijd betreft ben jij heel wat jonger dan ik .
  dat jij met een buitenstaander zoals ik ben , blij bent om met mij hier te kletsen vind ik aangenaam om te horen . ik ken jou verder niet persoonlijk net zoals jij mij niet persoonlijk kent .
  deze site gaat inderdaad over alcohol en of dat wel zo gezond is . in eerste instantie vertelde ik je dat alcohol best wel gezond is .
  maar nu ik van je vesrchillende lichamelijke hoor (die ik echter niet wis) en ook van je obcessie voor je figuur , tja , denk ik , juister antwoord , weet ik zeker dat het niet gezond is .
  jij geeft zelf al aan , dat als jij op deze manier door gaat het enkel maar erger word . en truus , jij geeft toe dat het op deze manier gewoon de verkeerde kant op gaat , van kwaad tot erger .
  tegen ‘n bekende (van je werk , familie, goede kennissen) ga je niet zo snel over je problemen praten , hier met mij , een onbekende buitenstaander , gaat dat immers gemakkelijker .
  ik kan heel goed luisteren , ben ook geduldig . en als ik hulp kan bieden wil ik dat graag doen en sta ik voor je klaar .
  helaas kan ik je echter niet verder helpen met jouw gezondsheidsproblemen , kan je enkel adviseren om er eens heel goed over na te denken over je alcohol consumptie . ik ben er zeker van dat jij dat nu al doet truus , je merkt immers zelf dat als je zo door gaat het gewoon de verkeerde kant op gaat . weet je , de eerste stap om je leven te verbeteren , weer gezond te leven heb je nu al genomen . dat vind ik een heel groot pluspunt truus . ik kan nu ik van al je lichamelijke weet wel simpel tegen je zeggen , stop meteen met die alcohol , maar denk dat jij beter deskundige hulp kan vragen .
  op de site : http://onlinespreekuur.gezondheidsplein.nl/onlinespreekuur/zoeken
  op deze site kan je (anoniem) je vraag,probleem @mailen het is een professionele site waar deskundigen (artsen e.d.) je dan advies geven . En mogenlijk kunnen zij je eventueel aan een instantie helpen die jou met je problemen kunnen begeleiden .
  er is ook nog een site over alcohol :
  http://www.alcoholenik.nl/
  op deze alcohlo site kun je simpel een aantal vragen beantwoorden waarna je meteen de uitslag ervan ziet .
  natuurlijk het zal best wel moeilijk zijn truus , je alcohol probleem en daarbij je obcessie voor je figuur . door er met mij zo over te kletsen heb je eerste moedige stap gezet om er vanaf te komen . op zich vind ik dat al een overwinning waard .
  zeg truus , ben jij weleens bij een dieetist geweest , dat zijn natuurlijk de juiste personen ?
  ik hoop dat ik je met mijn bescheiden hulp om eens bij die 2 sites te kijken .
  en ja natuurlijk truus , ik zou het leuk vinden om verder met je kletsen .
  groetjes

    /   Reply  / 
 26. liefhebber

  hallo truus , ik had gisteravand een bericht geplaatst maar die is helaas verweiderd ,
  mijn @mail-adres is
  [email protected]
  dan kunnen wij daar verder mailen als je wilt .
  groetjes .

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>