Jongeren gaan nauwelijks naar de bioscoop!

We gaan nauwelijks naar de bioscoop! Dat blijkt uit een onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag. Wat herkenbaar! Ik dacht eigenlijk dat ik een soort van uitzondering was met zo'n 1 bioscoopbezoek per jaar, maar nu blijkt dat 70 procent van de jongeren niet, nooit of slechts een paar keer per jaar naar de bios gaat. We kijken liever een filmpje thuis. Toch waarderen we de gezelligheid, het goede geluid en het grote scherm wel.Het onderzoek is gedaan in samenwerking met het Nederlands Film Festival. Zwartboek is volgens de meeste ondervraagde jongeren de beste film ooit en de film Alles is Liefde krijgt dit jaar de Gouden Kalf als het aan de Nederlandse jeugd ligt. Carice van Houten (foto) en Theo Maassen zijn het meest favoriet!

Lees ook:Achtste-groepers huilen niet verkozen tot Beste Jeugdfilm
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival
Lees ook:Word jurylid bij het Latin American Film Festival!
Lees ook:Filmmakers willen straf op piraterij
Lees ook:Chinese jongeren steken er graag een op

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Jongeren gaan nauwelijks naar de bioscoop!

 1. Sven

  Ik vind dat de bioscoop wat duur is, voor een drankje betaal je bij ons al snel 3 euro en dan heb ik het over een cola. De film zelf is vaak zon 11 euro voor 5 zou ik het wel doen.

    /   Reply  / 
 2. Paul

  Ik zelf ga ook nooit naar de bioscoop, geen behoefte aan. Als ik thuis mooi op een groot scherm de film kan kijken naar wens, zonder schreeuwende kinderen. Waarom heb ik die bios nog nodig.

    /   Reply  / 
 3. Boudewijn

  Elke keer weer, als ik me in een bios bevind, dan zijn er altijd wel van die pestventjes die moeten schreeuwen, of hun bierflesjes naar beneden laten rollen.

  Jezus wat heb ik daar een hekel aan >=(

    /   Reply  / 
 4. Bliss

  Pathe in Ehv heeft toffe voorstellingen snachts..goedkoop, geen schreeuwende kindjes.
  Ik ben nog steeds een biosfan! Maak van je film een happening, en het scherm en geluid is daar nog steeds beter dan thuis.
  Maar ja, ik ben dan ook ‘cool oldskool’ :P

    /   Reply  / 
 5. msn resim

  Bioscoop is echt duur als ik met mijnvrouw naar bioscoop gaat, betaal ik bijna 50 euro.
  met reis koste erbij..
  ik wacht op die film wel op tv. hehe!!

    /   Reply  / 
 6. De zwager

  Ik kan het met iedereen eens zijn dat de bios niet echt goedkoop meer is. Toch kun je niet anders zeggen dan dat het beeld en geluid van menig bios subliem is om een goede film te kijken. Wat er voor de rest aan ergenissen kunnen zijn heeft vaak ook te maken met de bioscoop huisregels en de controle daarop. Wij bezoeken veel bioscopen door heel nederland en er zijn er echt wel een paar waar je prima een kaskraker kan beleven. Elke bios die wij bezoeken nemen we op in onze blog. Interesse lees gerust….

  Groeten
  De Zwager
  http://dezwagers.blogspot.com

    /   Reply  / 
 7. j006t

  Ik ben het hier dus niet mee eens! Ik ga per maand ongeveer 2x naar de bios. Mustsee in Groningen is fantastisch! Ik zit zelf veel liever in de bios dan thuis…

    /   Reply  / 
 8. Bob

  vind je het vreemd, [email protected]#$%#^^ 10.50 betalen voor 2 drankjes, en 4 euro voor een minidooschips?!

    /   Reply  / 
 9. mandy

  vind je het gek?
  entree al gauw 11 euro , colaatje 4 euro en nog wat popcorn ook al gauw 4 euro je betaalt dus al snel 20 euro exclusief reiskosten.
  thuis betaal je 1 euro voor een fles cola paar eurovoor het huren van een film en nog 2 euro voor zak chips dus veeel goedkoper enn geen irritante ettertjes voor je;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>