Jongeren in Guantanamo?

Een Britse
mensenrechtenorganisatie beweert dat er op de marinebasis Guantanamo Bay in Cuba
tientallen minderjarigen vastgezeten hebben. Het zou
gaan om ten minste zestig jongeren. Maar er zitten er nu nog steeds minstens 10 vast. De jongeren, vaak nog onder 15 jaar, zijn lang alleen opgesloten geweest, ondervraagd en mogelijk zelfs gemarteld. De wetten boeien de Amerikanen blijkbaar niets…Want hiermee overtreden de
Verenigde Staten niet alleen hun eigen wetten, maar ook het
Internationaal recht. Dit omdat jongeren niet met volwassenen in 1 gevangenis mogen zitten. En helemaal niet in eentje als Guantanamo. De jongeren hebben meestal geen (eerlijk) proces gehad. Het is nog maar de vraag of ze echt misdaden hebben begaan. Het was eigenlijk wel te verwachten dat er ook minderjarigen daar zaten, er zitten waarschijnlijk ook genoeg onschuldigen, nog steeds.

Lees ook:Jeugdgevangenissen steeds leger
Lees ook:Jongeren naar de kerk dankzij games
Lees ook:Beetje raar: Coffee-coke
Lees ook:Tieners dol op bloggen
Lees ook:Steun lesbische, homo- bi-, transgender-jongeren kan beter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren in Guantanamo?

  1. Kofi

    Toch maar mooi een gratis reisje naar Cuba. Zien ze eens iets anders dan woestijn en grotten in Afghanistan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>