Vanaf je zeventiende al achter het stuur!

Autorijden vanaf je 17e moet kunnen, vindt Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat. Begeleid worden door een volwassene: dat is de enige voorwaarde. Na een succesvolle proef in de Duitse deelstaat Nedersaksen -het aantal verkeersdoden onder jongeren is daar met elf procent gedaald- wil Karla het goede voorbeeld volgen. De minister gaat de proef in Duitsland alleen eerst beter bestuderen.In Duitsland moeten de jongeren wel begeleid worden door iemand van minimaal 30 jaar oud. Daarnaast moet diegene minimaal vijf jaar een rijbewijs hebben. Het gaat erom dat jongeren meer rijervaring opdoen mét begeleiding. Het is nog onduidelijk wanneer de proef in Nederland zal worden gehouden.

Lees ook:Britse tieners aan de gratis nicotinepleisters
Lees ook:Stemmen vanaf 16 jaar
Lees ook:De Nederlandse jongere is de zuipschuit van Europa!
Lees ook:Rijbewijs Duitse jongeren vanaf 17 jaar
Lees ook:Nieuwe kans avondklok voor vervelende jongeren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vanaf je zeventiende al achter het stuur!

  1. T.J.

    nu vragen ze toch wel om meer autocrashes/doden

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Als je nog een jaartje kan wachten is er altijd nog plaats bij de rijschool eindelijk8tien. Kom gezellig langs zeg ik!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>