Net geen biertje meer voor Belgische jongeren

Feestjes en alcohol. Twee dingen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Hartstikke leuk allemaal maar wie rijdt er weer naar huis? In Nederland geldt er voor jonge bestuurders al een tijd een grens van 0,2 promillage alcohol achter het stuur. Omgerekend betekent het dat de BOB net geen biertje kan drinken.

In België ligt de grens voor jonge bestuurders op 0,5 promillage. Binnenkort is dat van de baan. Nog te vaak stappen niet-nuchtere jongeren achter het stuur, met als gevolg veel ongelukken. Om de veiligheid op de weg te verhogen schroeft dus ook de Belgische overheid het alcoholpromillage omlaag.

Lees ook:Jongeren bestuurders krijgen sneller boete
Lees ook:Eentje kan toch wel?
Lees ook:Nederlandse jongeren gewond bij verkeersongeval in België
Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Big issue: jongeren & alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>