Politici en ambtenaren terug in de schoolbanken

Op maandag 31 oktober gaan, op uitnodiging van staatssecretaris Ben Knapen, ruim honderdvijftig politici en ambtenaren terug naar hun oude middelbare school om met leerlingen te discussiëren over Europa. Over hun relatie met Europa, hoe ze tegen ‘Brussel’ aankijken, of ze zich burger van de Europese Unie voelen.

De gastdocenten hebben allemaal een persoonlijk verhaal over Europa, dat ze graag willen delen met de scholieren. De EU Back to School gastlessen vinden plaats in het hele land. In totaal zullen ruim 150 gastlessen gegeven worden op zo’n 120 scholen, waaronder Vmbo’s, HAVO’s en VWO’s. De deelnemende leerlingen zijn tussen de 15 en 18 jaar.

Prominente gastdocenten zijn, naast staatssecretaris Knapen zelf, minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal, staatssecretaris voor Veiligheid & Justitie Fred Teeven, staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom, de Limburgse Commissaris van de koningin Theo Bovens, diverse Tweede Kamerleden en leden van het Europees Parlement.

Op veel scholen hebben de scholieren zich de afgelopen weken goed kunnen voorbereiden op de gastlessen en de discussie met de gastdocenten. Speciaal voor EU Back to School is er een ‘webkwestie’ ontwikkeld: een online informatiepakket dat jongeren helpt een mening te vormen over de EU. Zie: http://eu-backtoschool.webkwestie.nl/.

Met de webkwestie gaan de scholieren aan de slag met één van de vijf onderwerpen Discriminatie, Criminaliteit, Studeren in het buitenland, Culturen, Internet en privacy. De scholieren bereiden een eigen presentatie voor, die als leidraad kan dienen voor een levendige discussie met medeleerlingen en de gastdocent.

Lees ook:Minister Rosenthal weer in de schoolbanken
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school
Lees ook:Zoektocht naar de leukste middelbare school van Nederland
Lees ook:Habbo goes Europe
Lees ook:Verplicht een leerlingenraad?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>