Belastingaangifte doen vinden jongeren extreem moeilijk

Aangifte doen voor de inkomstenbelasting vinden jongeren extreem moeilijk. Jongeren vinden aangifte doen lastig, of ze weten niet dat het kan; onder MBO-scholieren weet zelfs een kwart niet dat er recht is op belastingteruggaaf. Volgens de Belastingdienst is het ernstig gesteld: 52 tot 78 miljoen euro wordt ieder jaar door jongeren niet teruggevraagd. Zonde en onnodig!

Althans dat vindt Frits Kok, werkzaam voor Hoeveelkrijgjij.nl.”Aangifte doen voor scholieren en studenten willen wij graag makkelijker maken. Met vijf vragen rekenen we voor je uit wat je terug kunt krijgen, en dan kun je ervoor kiezen ons je aangifte in te laten dienen. No cure-no pay dus.”

Kok hekelt de aanpak van de fiscus. “Dit jaar zou men zich extra inzetten om jongeren te helpen aangifte te doen. Die ambitie blijkt nu een wassen neus, als je ziet wat voor website daarvoor gemaakt is.” Kok grinnikt: “Ik snap het wel hoor, jongeren krijgen gemiddeld 300 euro terug. Die houden ze liever in de zak!”

Lees ook:Belastingaangifte jongeren en studenten fluitje van een cent
Lees ook:Amsterdam pakt jonge schoffies aan
Lees ook:Opgelichte studenten krijgen geld terug
Lees ook:Jongeren laten veel centen liggen
Lees ook:Cohen pakt hangjongeren aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>