StemWijzer 2012 online; kiesadvies voor 12 september

StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september is weer online. Iedereen kan dus weer bekijken met welke politieke partij zijn/haar standpunten het meeste overeenkomen. Een handig hulpmiddel voor als je echt niet weet op wie je moet kiezen.

De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals de financiële crisis, Europa, zorg, werkgelegenheid en veiligheid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Van de StemWijzer is dit jaar voor het eerst ook een app beschikbaar voor Apple en voor Android/Google telefoons. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Binnen enkele uren stond de StemWijzerapp al in de top 10 van gratis apps in de Apple Store. Daarnaast is er ook een Facebook-app, waarmee de StemWijzer direct op Facebook is in te vullen. Deze is te vinden op www.facebook.com/stemwijzer.

De StemWijzer is de meest gebruikte internetapplicatie in verkiezingstijd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 vulden 4,7 miljoen bezoekers de StemWijzer in. In 2010 waren dat er 4,2 miljoen.

www.stemwijzer.nl

Lees ook:Bij welke politieke partij pas jij het best?
Lees ook:Nu ook een stemwijzer voor studenten
Lees ook:Studenten.net lanceert Introweken App voor eerstejaars
Lees ook:Meespelen met show Linda de Mol via Weet ik Veel-app
Lees ook:IKEA producten komen in iedere kamer tot leven via app

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “StemWijzer 2012 online; kiesadvies voor 12 september

 1. Patricia de Ryck Auteur

  Update: Sinds maandag is de StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen online. Al meer dan 500.000 bezoekers hebben de StemWijzer ingevuld en zijn zo te weten gekomen met welke politieke partij zij de meeste overeenkomst hebben. De app voor Android/Google en Apple telefoons is al meer dan 50.000 keer gedownload.

  In 2010 duurde het ongeveer tien dagen om het half miljoen bezoekers te halen.

    /   Reply  / 
 2. Ewoud

  Een leukere stemwijzer met een iets luchtiger karakter vind je op http://kopsnel.nl – en best freaky dat het nog vaak klopt, ook.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>