Geen druppel drank onder de achttien vanaf 1 januari

Nu mag het nog: jongeren van 16 en 17 jaar kunnen zonder problemen een biertje aan de bar bestellen, maar door een wetswijziging mag dat vanaf 1 januari niet meer. Jongeren onder de 18 jaar mogen geen alcohol meer kopen of bij zich hebben in openbare ruimtes. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een boete die kan oplopen tot 90 euro. Hoe gaat deze groep om met de nieuwe Drankwet? Blijven ze doordrinken?

EenVandaag ondervroeg 16- en 17-jarigen over de nieuwe regels; de uitslagen blijken opmerkelijk. Ook zoeken ze twee gezinnen op met kinderen die straks geen alcohol meer mogen kopen. Hoe gaan de ouders daarmee om? Thuis indrinken of geldt daar ook een alcoholverbod? Verder vertelt kinderarts Pelleboer van het Catharinaziekenhuis waarom het zo belangrijk is dat de leeftijdsgrens voor het nuttigen van alcohol naar 18 jaar gaat.

Vanavond om 18.15 uur op Nederland 1.

Lees ook:Studenten nu ook naar de Voedselbank
Lees ook:Alcoholverbod voor jongeren onder de achttien
Lees ook:Alcoholgrens omhoog?
Lees ook:Nog een wijntje!??
Lees ook:Ouders kaften erop los; 81% helpt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>