Veiligheid vs. privacy

Bij de overheid is niemand een onbekende. Je gegevens zijn bekend maar men wil meer. Je vingerafdrukken bijvoorbeeld om zo bij misdaden criminelen gemakkelijker op te kunnen pakken. Maar gaat dit niet wat te ver?

Onze privacy komt al aardig in het gedrang als je kijkt wat er tegenwoordig allemaal wordt bijgehouden. Je persoonlijke gegevens, adresgegevens en medisch dossier zijn al bekend en ook op straat ben je niet meer anoniem vanwege alle veiligheidscamera’s die boven je hoofd hangen.

Je vingerafdruk is persoonlijk en nog niet bij politie bekend tenzij je in directe vorm bij misdaad actief bent geweest. Maar ook hier wil de overheid verandering inbrengen. En vingerafdrukdatabase is de volgende stap. Joline (19) vindt dat ze al genoeg aan privacy inlevert en wil niet dat haar vingerafdruk ergens opgeslagen wordt.

Ze legt haar mening uit, bij Blikvoer!

Wat vind jij? Mogen ze jouw vingerafdruk hebben?

Lees ook:Jongeren geven wel om online privacy
Lees ook:Jongeren best zuinig op online privacy
Lees ook:Wesley Sneijder vanavond in gesprek met Johan Derksen
Lees ook:TV-tip: Miley Cyrus bij MTV Unplugged
Lees ook:Harm (idols) bij de politie op visite

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>