Zalige vlaai en een zachte g

Je hebt ze met een boerenaccent en met een zachte g. Aan de verschillende dialecten in onze taal weet je zo ongeveer wel waar iemand vandaan komt. Bij Maxime (17) is het bijvoorbeeld al snel duidelijk dat ze geen geboren Groninger is maar een echte Limburger. Maar of ze daar nou zo trots op is?

Kleine dorpjes, mooie natuur, paarden in de wei en overheerlijke Limburgse vlaai maar meer positiviteit komt er bij Maxime over Limburg niet uit. En dat dialect? Dat klinkt raar, dat vindt toch iedereen?

Blikvoer zocht Maxime op in het verre zuiden.

Foto: Els Diederen at li.wikipedia [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Carnavalsverenigingen zien jongeren toestromen
Lees ook:Paardhobbelen onder schooltijd
Lees ook:Engelstalige Wikipedia op zwart – Nederlandse wiki online
Lees ook:Zwarte Cross pleit voor uurtje Achterhoeks op school!
Lees ook:Zachte G klinkt het geilst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>