Vragen over seks komen vooral van meiden

Je bent jong, de hormonen gieren door je lijf en je denkt dat je alles over seks al wel zo’n beetje weet. Tot je een keer een probleem hebt. Wanneer vrienden, vriendinnen en online hulpmiddelen jouw probleem niet kunnen oplossen, wat dan? Dan zoek je bijvoorbeeld hulp bij Sense Noord, het seksvoorlichtingsproject van de GGD’s. Meiden weten hun weg ernaar wel te vinden, jongens daarentegen…

Seks schijnt steeds minder een taboe te zijn. Je kunt erover praten met jan en alleman en als je een keer hebt staan zoenen in de kroeg met een wildvreemde is er niemand die er raar van opkijkt. Seksuele problemen zijn desondanks de vrijheid die eromheen ontstaat nog steeds behoorlijk lastig en privé.

Jongens praten onderling genoeg over seks maar als het op probleempjes aankomt is dat opeens een stuk minder. Meiden daarentegen vragen vaker een consult aan met een verpleegkundige of gynaecoloog. Op het GGD-kantoor in Leeuwarden wisten 217 meiden de spreekkamer te vinden, slechts vijftien jongens vonden hem ook.

Het zijn dus vooral de meiden die antwoorden zoeken op vragen die met seks te maken hebben en jongens die het liever zelf uitzoeken. De meest voorkomende vragen gaan over geslachtsziekten, zwangerschap, vruchtbaarheid en anticonceptie. De rest valt in ‘seksuele problematiek’ zoals te vroeg klaarkomen of pijn bij het vrijen.

Bron: Friesch Dagblad

Lees ook:1 op 5 jongeren doet het de eerste keer niet veilig
Lees ook:Veel jongens vinden onveilige seks wel prima
Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Tienermeiden (14 en 15) lopen stage als prostituee
Lees ook:Ook meisjes dwingen jongens vaak tot seks

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vragen over seks komen vooral van meiden

  1. Walter

    Er is online ook genoeg info te vinden. Populaire seksuele voorlichtingssites en fora’s bieden je alle informatie die je nodig hebt. Heb je van tevoren of na de seks toch nog vragen, breng dan eens een bezoek aan je huisarts en jongens moeten vooral niet bang zijn om deskundige hulp in te roepen. Ik denk persoonlijk dat jongens zich een beetje schamen om professionele hulp in te roepen. Ze proberen alles zelf uit te zoeken of denken “boeie, het komt wel goed”. En daar ontstaan juist problemen van.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>