Vanavond voetbal: Portugal – Nederland op SBS6

Het Nederlands elftal speelt de eerste wedstrijd in het nieuwe voetbalseizoen in en tegen Portugal. Het oefenduel wordt vanavond om 21.30 uur gespeeld in het Estádio Algarve in Faro. SBS6 doet live verslag van de wedstrijd. De voorbeschouwing is vanaf 21.00 uur bij SBS6 te zien en de nabeschouwing begint om 23.35 uur, na Piets Weerbericht.

Portugal is de laatste jaren de angstgegner van Oranje. De Portugezen schakelde Nederland uit op het EK 2004 en WK 2006 en was ook in de poulefase 2012 te sterk voor Oranje. In totaal speelde Oranje elf keer tegen Portugal. Slechts één keer wist Oranje de Selecção das Quinas te verslaan. Op de FIFA-ranglijst staat Nederland nog altijd twee plaatsen boven Portugal. Het wordt echter nog een hele klus om het team van onder anderen Cristiano Ronaldo, Nani, Bruno Alves en Meireles te verslaan. Bondscoach Van Gaal oefent graag tegen sterke tegenstanders. Eerder dit seizoen kon Oranje zich al meten met België, Duitsland en Italië.

Jan Joost van Gangelen neemt de presentatie vanuit de studio in Amsterdam op zich. Ronald de Boer is aanwezig om zijn analyse over de wedstrijd te geven. In Portugal doet Hans Kraaij Jr. de interviews vanaf het veld en Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar.

Lees ook:Schwalbes Christiano Ronaldo onder de loep genomen
Lees ook:Sluit Oranje kwalificatie ongeslagen af tegen Hongarije en Turkije
Lees ook:Oranje start vanavond WK-oefencampagne tegen Frankrijk
Lees ook:Nederland wil op vakantie na uitschakeling EK
Lees ook:EK Voetbal: Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>