Oranje overleeft volgens bijna 30% groepsfase WK

België heeft meer vertrouwen in het Nederlands elftal dan de Nederlanders zelf. Zo blijkt uit onderzoek van NovioData in samenwerking met Tix.nl. Maar liefst 28% van de Nederlanders denkt dat het Oranje elftal uitgeschakeld wordt in de groepsfase. De Belgen hebben meer vertrouwen in de Rode Duivels en het Nederlands Elftal. Van de ondervraagde Belgen denkt 13,3 procent dat de Rode Duivels uitgeschakeld worden in de groepsfase. Bovendien denkt 11,4% dat Nederland in de groepsfase uitgeschakeld wordt, dat betekent dat ze meer vertrouwen hebben dan de Nederlanders zelf met 28%. Hieronder zijn ook de resultaten voor de overige fases te zien.

Hoewel de Nederlanders minder vertrouwen hebben, zijn er wel meer Nederlanders die alle wedstrijden van het eigen elftal gaan kijken. Dit betreft 65,4% van de Nederlanders ten opzichte van 44,5% van de Belgen. Van de ondervraagde Nederlanders heeft 4,5% overwogen om het elftal te gaan supporten in Brazilië, ten opzichte van 7,4% van de Belgen. Maar van deze Belgen is 82% afgehaakt vanwege een wel heel Nederlandse reden, ze vinden het namelijk te duur.

Hoe ver verwacht je dat het eigen elftal komt tijdens het WK?

Wat denken de: Nederlanders – Belgen
Uitgeschakeld in de Groepsfase: 28,0% – 13,3%
Niet verder dan de 1/8ste Finale: 22,7% – 26,7%
Niet verder dan de Kwart finale: 24,9% – 36,7%
Niet verder dan de Halve finale: 14,8%-  16,7%
Verliezend finalist: 4,8% – 3,8%
Wereldkampioen: 4,8% – 2,8%

Lees ook:België – Nederland: 4-2 makkelijke winst Rode Duivels
Lees ook:Belgische single vergevingsgezinder dan Nederlandse
Lees ook:Nederland wil op vakantie na uitschakeling EK
Lees ook:EK Voetbal: Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken
Lees ook:Jongeren hekel aan voetbalbeschouwingen; Oranje verliest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>