Nederlanders gematigd optimistisch over WK-kansen

Supporters van over de hele wereld zoeken naar hotelovernachtingen in Rio de Janeiro rond de finaledag van het WK voetbal 2014. Ook onder Nederlanders is het aantal zoekopdrachten naar hotels in Rio toegenomen in de afgelopen drie maanden, zij het met mate. Dit blijkt uit gegevens van boekingssite Hotels.com.

In verschillende landen polst Hotels.com het optimisme over de finalekansen door het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Rio de Janeiro rond de finaledag onder de loep te nemen. De finale van het WK zal worden gespeeld op zondag 13 juli in het legendarische Maracanã stadion.

Hotels.com World Cup Confidence Index*

 1. Rusland (833%)
 2. Mexico (630%)
 3. Engeland (528%)
 4. Australië (385%)
 5. Spanje (383%)
 6. Verenigde Staten (373%)
 7. Duitsland (343%)
 8. Colombia (185%)
 9. Uruguay (183%)
 10. Italië (179%)
 11. Frankrijk (141%)
 12. Zuid-Korea (100%)
 13. België (86%)
 14. Zwitserland (74%)
 15. NEDERLAND (63%)

Het aantal zoekopdrachten van Nederlanders op Hotels.com naar hotelovernachtingen in Rio rond de finaledag is in de afgelopen drie maanden met 63 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nederlanders zijn in vergelijking tot supporters uit buurlanden niet bijzonder optimistisch over de WK-kansen. In België ging het aantal zoekopdrachten naar hotels in Rio met 86 procent omhoog, Duitsland noteerde een stijging van 343 procent.

Russen tonen zich met een stijging van 833 procent het meest optimistisch over het WK. Ook supporters uit Mexico (630 procent) en Engeland (528 procent) lijken vertrouwen te hebben in een finaleplaats.

*Vergelijkt het aantal zoekopdrachten naar hotels in Rio de Janeiro uitgevoerd in de 90 dagen voorafgaand aan 3 juli 2014 van reizigers die inchecken tussen 5-13 juli 2014 en uitchecken tussen 14-20 juli 2014 met dezelfde periode in 2013.

Lees ook:Oranjefans massaal op zoek naar hotels in Brazilië
Lees ook:Nederlandse toerist ontdekt Oost-Europa als bestemming
Lees ook:Minder jongeren met werk in Groot-Brittannië
Lees ook:Mobiel internet tijdens wintersport populair onder jongeren
Lees ook:Een op vier heeft sim only abonnement

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>