Veel voetballers zaten op Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Ze komen allemaal van dezelfde middelbare school: Van Persie, Martins Indi, Wijnaldum, Fer, De Vrij, De Guzman, Clasie, Kongolo en Janmaat. De negen voetballers van Oranje gingen stuk voor stuk naar het Rotterdamse Thorbecke Voortgezet Onderwijs.

Hoe kan het dat deze school zoveel topatleten aflevert? En hoe waren de jongens van Louis van Gaal als puber? EenVandaag spreekt met hun oude topsportcoördinator Sonja Lagendijk en studiebegeleider Tom Zaalberg.

Naast de negen Oranje-voetballers zaten de klassen vol met leerlingen die de top uiteindelijk niet haalden. Zo ook Van Persie’s schoolgenoot Rory de Groot. Hij kon lang meekomen, maar schoot uiteindelijk net iets tekort. De verdediger werd in plaats van voetballer cabaretier en maakte een voorstelling over de frustraties van zijn verloren droom. Ook in zijn nieuwe voorstelling ‘Zwarte Voeten’ speelt voetbal een cruciale rol.

Lees ook:Doorgedraaide Amerikaanse leerlingen
Lees ook:Welkom op de Middelbare Grotschool
Lees ook:Veertig jongeren onwel naar ziekenhuis
Lees ook:Nederlanders zoeken naar Wesley Sneijder en minder naar juichpak
Lees ook:Agressieve leerling met pepperspray overmeesterd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>